Son dakika! Erdoğan'dan Arhavi mesajı: Hak sahiplerine en kısa zamanda ödeme yapılacak

Son dakika! Erdoğan'dan Arhavi mesajı: Hak sahiplerine en kısa zamanda ödeme yapılacak

Son dakika haberi... Artvin'in Arhavi ilçesinde hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hak sahiplerine ödemelerin en kısa zamanda yapılacağını söyledi. Doğal felaketlerin bir imtihan olduğunu vurgulayan Erdoğan "İmkanımız, gücümüz var; Elhamdülillah Türkiye, eski Türkiye değil. Şu anda güçlü bir Türkiye var. Bu güçlü Türkiye esnafını darda, yolda bırakmaz, bunu böyle biliniz" diye konuştu.

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'nin Güneysu ilçesinin ardından sel felaketinden etkilenen Artvin'in Arhavi ilçesine geçti. İncelemelerinin ardından Erdoğan da burada halka seslendi.

Doğal felaketlerin bir imtihan olduğunu vurgulayan Erdoğan "İmkanımız, gücümüz var; Elhamdülillah Türkiye, eski Türkiye değil. Şu anda güçlü bir Türkiye var. Bu güçlü Türkiye esnafını darda, yolda bırakmaz, bunu böyle biliniz" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Yanımda bakan arkadaşlarım var milletvekili arkadaşlarım var. Hep birlikte yaşamış olduğunuz o sıkıntılı günler neticesinde, benim Kıbrıs seyahatim vardı, oradan da takip ettik… Fakat Rize, bütün bu felaketler karşısında, gerçekten, çok çok anlamlı bir feraset gösterdi. Anlamlı bir sabır gösterdi.

Bu sabırla beraber bugün gördüm ki, hakikaten, burada felaketin boyutu çok ileri derecede. Fakat ne olursa olsun. Biliyorsunuz zarar tespit heyetlerimiz çalışmalarını yaptılar ve yapıyorlar. Bu zarar tespitleri ile beraber biz en kısa zamanda gerekli ödemeleri yapmak suretiyle, zarar tespitinden sizleri kurtarmanın gayreti içinde olacağız.

"ÇOK DAHA BÜYÜK FELAKETLERİN ALTINDAN KALKTIK"

Hükümetimizin hamdolsun bu tür olaylar karşısında herhangi bir sıkıntısı yok. Biz çok daha büyük felaketlerin altından kalktık. Çok daha büyük felaketleri, Elazığ’da, Van’da; burayla mukayese edilemez. O tür felaketleri orada telafi ettik, çözdük, hallettik. Burayı haydi haydi hallederiz. Yeter ki cana gelmesin. Tabii 6 kardeşimiz, rahmetli oldu. İki tane aranmakta olan kardeşlerimiz var. Bunları da arama çalışmalarımız devam ediyor. Dua edin, dua edelim. İnşallah onları da bir an önce bulalım.

"EN UFAK BİR ÇILGINLIK GÖSTERMEDİLER"

Ben Arhavi’nin bu duruşunu, gerçekten canı gönülden alkışlıyorum. Az önce İçişleri Bakanım da onu söyledi. ‘İlk andan itibaren’ dedi, ‘Arhavi hep böyle dimdik durdu.’ En ufak bir burada çılgınlık göstermediler. Dediler ki sabır. Ve siz sabrettiniz. Sizin sabrettiğiniz bu yerde, idarecileriniz olarak bize düşen, biz de bu sabreden vatandaşlarıma karşı ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız.

"KONUT NOKTASINDA BURADA PEK CİDDİ BİR FATURA ÇIKMADI"

Konut noktasında sıkıntı varsa, ki burada, önümüze, ona benzer pek ciddi bir fatura çıkmadı. Daha çok nakdi, o da esnaflarımızın sıkıntısı var. Esnaflarımızın, bu sıkıntılarını inşallah bir an önce gidererek; esnaflarımızın tabii ekmek kapısı, ekmek teknesi, inşallah onları da bir an önce gidereceğiz. Ve İçişleri Bakanım, AFAD, hep birlikte bunu takip ederek. Ödemelerini en kısa zamanda yaparak sizlere ulaştıracağız.

"FELAKET İMTİHANDIR, SABRETMEK AYRI BİR İMTİHANDIR"

Tabii ki felaket, bir imtihandır. Ama ona sabretmek o da ayrı bir imtihandır. Arhavi bunu gösterdi. Ve şunu bilesiniz ki, bu kardeşleriniz de bu tür felaketler karşısında biz pes etmeyiz. İmkanımız, gücümüz var; Elhamdülillah yani Türkiye, eski Türkiye değil. Şu anda güçlü bir Türkiye var. Bu güçlü Türkiye inşallah, esnafını darda, yolda bırakmaz, bunu böyle biliniz.

"DÜZE ÇIKANA KADAR BU İŞİ HALLEDECEĞİZ"

Şu anda bakan arkadaşlarım yanımda, milletvekili arkadaşlarım yanımda; valimiz kaymakamımız, belediye başkanı hepsi yanımda. İnşallah, hep birlikte düze çıkana kadar bu işi halledeceğiz, bu işi bitireceğiz, benim Arhavili kardeşlerim, ‘Allah devletimizden razı olsun’ diyene kadar, bu iş yürüyecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN