Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Tam kapanmanın uzaması gündemimizde yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Tam kapanmanın uzaması gündemimizde yok

Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay, tam kapanmanın uzamasına yönelik gündeme gelen iddialara ilişkin gelen soruya yanıt vererek şu anda böyle bir gündemlerinin olmadığını, kabinede değerlendirileceğini sonrasında da nihai kararın verileceğini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artması sebebiyle Bakanlar Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve geçtiğimiz hafta perşembe günü uygulamaya koyulan tam kapanma 17 Mayıs saat 05.00'a kadar sürecek.

Bugün, tam kapanma uygulamasının uzayabileceğine dair gündeme gelen iddiaların ardından vatandaşlar merakla konuya ilişkin açıklama bekliyordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada tam kapanmanın uzamasına yönelik ortaya çıkan iddialara netlik getirdi.

NTV'de açıklamalarda bulunan Oktay "Kapanma 19 Mayıs'a kadar uzar mı?" sorusuna "Şu anda böyle bir şey gündemimizde yok. Kabinede değerlendirilir, sonrasında nihai karar verilir. Kamuoyu ile de paylaşılır bu. Şu anda böyle bir uzatma gündemimizde yok" dedi.

"Sağlık Bakanlığı'nın günlük verileri sürekli paylaştığını söyleyen Oktay, salgın dönemini tam kapanmaya girmeden yönetmeye çalıştıklarını bunun ekonomik ve sosyal boyutu olduğu için tüm çarkları yürütmeye çabaladıklarını aktardı ve Ramazan'dan önce pik yaşandığını belirtti. 

'KAPANMAYI UZATMAK GÜNDEMİMİZDE YOK'

"Yoğun bir dönem yaşadık"  diyen Oktay "Bir ilk yarı kapanma ile bazı tedbirler almıştık. Azaltmayı gerçekleştirebilirsek yaz sezonuna girersek çok daha avantajlı şekilde girelim diye tedbirlere başvurmuştuk. Tam kapanmanın gerekli olduğunu gösterdi veriler" açıklamasında bulundu.

"Kapanma, 19 Mayıs'a kadar uzar mı?" sorusunu yanıtlayan Oktay "Şu anda böyle bir şey gündemimizde yok. Kabinede değerlendirilir, sonrasında nihai karar verilir. Kamuoyu ile de paylaşılır bu. Şu anda böyle bir uzatma gündemimizde yok" dedi.

'SANAYİNİN ÇARKLARINI HİÇ DURDURMADIK'

Bu dönemde sanayinin çarklarını hiç durdurmadıklarını ifade eden Oktay "Üretim devam etti Türkiye'de. Sanayide çalışanların istihdamı da devam etti. Hizmetler sektörü etkilendi.

Sanayi sektöründe Türkiye tarihinin en başarılı yılını kapatacağız. Burada hem toplumumuzun sağlığını korumak diğer yandan da bir yılı aşan kısıtlamalar döneminde hizmet sektöründeki esnafımızın biraz daha canlanmayı sağlarsak salgın yönetiminde daha ileri bir aşamaya gelmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN