Ahmet Davutoğlu'ndan ikinci tur çağrısı: 28 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışacağız

Ahmet Davutoğlu'ndan ikinci tur çağrısı: 28 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışacağız

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Gelecek Partisi'nin genel merkezinde teşkilatları ile buluştu. 28 Mayıs seçimlerine hazırlık ve istişare toplantısında konuşan Davutoğlu, AK Parti ve MHP'nin servetlerinin araştırılmasını istedi. Davutoğlu, "Biz bütün partilerle son derece ilkeli bir anlaşma yaptık. Siz iyi bilirsiniz hortumlamayı. Biz hortumculuk falan bilmeyiz" şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu partisinin kuruluşunda katkısı bulunan kişilere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Partisinin istişare toplantısında konuşan Davutoğlu, "3 buçuk yıl önce Anadolu toprağına diktiğimiz çınar fidanını büyütmek için gece gündüz çalışan ter döken yüreği ile katkıda bulunan herkese teşekkür ederim." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla birlikte genel bir değerlendirme yapan Davutoğlu, toplumun Erdoğan'a 'hayır' dediğine dikkat çekti. AK Parti'nin ve MHP'nin servetlerinin araştırılmasını isteyen Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, iktidara seslenerek "siz iyi bilirsiniz hortumlamayı. Bu yolsuzluklar son bulacak" şeklinde konuştu.

Gelcek Partisi Lideri Davutoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'İKTİDAR ZAFER SARHOŞLUĞUNA GİRDİ'

"14 Mayıs seçimlerini geride bıraktık. 28 Mayıs seçimlerine gidiyoruz. Bu tarihleri iyi okumak gerekiyor. Toplum var olan cumhurbaşkanına hayır demiştir. Milletimiz tekrar seçimlere, sandığa gidecek. 14 Mayıs gecesi iktidar erken bir zafer sarhoşluğuna girdi. Toplum iktidar partisinin oy kaybı ile 'ülkeyi kötüye götürüyorsunuz' demiştir. Milli iradenin üstünde bir irade kabul etmeyiz. Halk bir mesaj verdi. Bizimde milletimizden beklentimiz, bir kez daha düşünmesidir. Bu sadece bir seçim değil. Peki 28 Mayıs'ta yaşayacağımız sadece bir oy kullanılmayacak. Artık sadece iki tercih var. Milletimiz bu tercihi kullanırken, iki kişi arasında tercih yapmayacak."

'MİLLET YA DEĞİŞİM YA DA STATÜKOYA DEVAM DİYECEK'

"Bir tweet attı diye birisi tutuklanacak. Ama siyasiler eli kolunu sağlayarak gezecek. Sokakta bir adam eli kılıçlı geziyor. Bunlar hakkında bir hukuki yargılama gördünüz mü? Yolsuzluklar böyle devam edemez. İktidar zafer kazandı havasına girmiş olabilir. Biz süreç bitmedi, biz bitti demeden bitmeyecek. Altı genel başkan olarak dün önemli kararlar aldık. Değerli arkadaşlar iktidar kampanya süresince korku politikasını gösterdi. 'Biz gidersek şunlar olur' dediler. Millet ya değişim diyecek ya da statükoya devam diyecek. 5 konuda propaganda yapacaklar. Sizlerden ricam bunlara karşı başınız dik olmanız. Bu şehrin illeri, köyleri asla teröre teslim olmayacak."

'GİDERSENİZ ÖZGÜRLÜK GELİR'

Osman Öcalan'ın TRT ekranlarındaki yayınına değinen Davutoğlu şu sözlerle devam etti: "Başbakanlıktan ayrıldığımda tek bir ilde bile terörist kalmamıştı. Terör siyaseti nedir biliyor musunuz? TRT'ye Osman Öcalan'ı çıkarıp bize dönüp suçlama yapmaktır. İmralı ile mektuplaştıklarını biliyoruz. Biz asıl Erdoğan ile müzakere ediyoruz dediler. Siz giderseniz hem güvenlik gelir hem de özgürlük gelir. Biz halkımıza hem özgürlük hem de güvenlik teklif ediyoruz. Ayasofya, Diyanet kapatılırmış, din ve vicdan özgürlüklerini kaybedermişiz diyorlar. 15 Temmuz'a direnen bu halk sağladı. Başörtüsü yasağına hayır dedi Erdoğan. Sonra da gündemden düşürdü."

'ARTIK BU LİYAKARLIK SON BULMALI'

"Gelecek Partisi kadrosu olarak aynı kararlılıkla mücadele ederiz. Din ve vicdan özgürlüğünün teminatı milletin derin vicdanı ve gelecek kadrolarıdır. Korku siyasetine karşı olacağız. Bir müslüman olarak en büyük faiz transferini gerçekleştireceksiniz... Allah'ın ayetinden bahsedeceksiniz, ayetten hadisten bahsedeceksiniz sonra faizi ortaya atacaksınız. Artık bu liyakarlık son bulmalı. Dinimizi istismar etmek için açık yalan söyleyenlere kimse taviz vermesin. Bu soytarıların liyakar düzeni son bulacak. Dini kazanımlar diyerek dinimizi siyasete alet edenlere karşı kararlıyız. Biz gidersek savunma sanayi şöyle olur diyorlar. 2015'te roketsan kapatılıyordu."

5d27b3ac-4d19-4d8e-8327-d77de30fd1aa.jpg

'MİLLETİ SOSYAL YARDIMA MUHTAÇ ETTİLER'

"Anadolu'da kaygı var. Milleti sosyal yardımlara muhtaç ettiler. İktidar olduğumuzda bize uyku haramdır. Diyecekler ki TBMM'de çoğunluk bizde. Kaos çıkar diyorlar. Demek istedikleri şu: biz şimdiye kadar yargı düzenini yok saydık. Gelecek Partisi'nden korkan iki kesim var; biri Çankaya'da oturuyor. Siz iyi bilirsiniz hortumlamayı. Biz hortumculuk falan bilmeyiz. Biz bütün partilerle son derece ilkeli bir anlaşma yaptık. AK Parti ve MHP'nin servetleri araştırılsın. Kim hortumcu görülsün, araştırılsın. Ne oy hesabından bahsediyorsunuz siz, katkımızı nerede göreceksiniz biliyor musunuz? Altılı Masa'nın karşı karşıya kaldığı her durumda o masayı nasıl koruyoruz? Katkımızı göreceksiniz."

a3f25248-f0f1-4bfc-8cd8-e76b4693a9fb.jpg

'KILIÇDAROĞLU'NUN SEÇİLMESİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ'

"İzmir'de, Maltepe'de, Samsun'da aynı çoşkuyla bizi alkışladı. Biz yürekle konuşuruz. Toplumun iki kanadından da konuşuruz biz. Bazı medya organları objektif davransın. Biz asla prim vermeyiz, asla geri adım atmayız. Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi için gece gündüz çalışacağız. Siz de bunu göreceksiniz, bütün teşkilatlarımıza teşekkür ederim. Millet İttifakı'nın ortak çabasının parçasıyız. Kimseye tepeden bakmadık, bizi küçük göstermeye çalışanlara da sessiz kalmayız. Görecekler. Mecliste çok kuvvetli bir siyasi ekiple, adalet, şeffaflık, liyakat konusunda öyle bir ses çıkaracaklar ki o meclisi göreceksiniz."

'28 MAYIS BİR EŞİKTİR'

"28 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışacağız. Algı operasyonlarına karşı kararlılıkla çalışıyoruz. Her bir milletvekilimiz bütün Türkiye'nin vekilleridir. Verdikleri mücadele ele önümüzdeki dönemde önemli bir ses olacaklar. En nitelikli kadrolar Gelecek Partisi'nde. Kimsenin dediklerine kulak asmayın. Altı lider ve iki büyükşehir belediye başkanı olarak iyi bir iş bölümü yapacağız. 28 Mayıs bir eşiktir, hiçbir şey o eşiği geçmedikçe kesin bir nihayete ulaştık sayılmaz. Hep beraber yeni bir ufuka yelken açacağız. Yeni baharın müjdesini vermek en büyük isteğimizdir. Yeni bir demokrasi şöleni bize nasip olur..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN