Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan İsrail- Filistin mesajı

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada İsrail-Filistin çatışmalarına ilişkin Erdoğan'ı eleştirerek, ''Bugün bu yaşananların birinci müsebbibi uluslararası toplumdur. Yazıklar olsun, Gazze’nin çocukları direnirken İsrail Cumhurbaşkanı’nı arayıp taziye dileyip Filistin’in yanındayız diyemeyenlere.'' dedi. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, ise ''BM, AB ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın gücü bir İsrail'e yetmiyor. İsrail katliamlardan vazgeçmezse yok olup gidecektir'' dedi.

CHP kadrolarından seçimlere girerek TBMM'DE 6. Grubu kuran Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun tek gündemi İsrail-Filistin çatışmaları oldu.

"Gerçekten olaylar bir sabah bir grup Filistinli militanın İsrail’e sızarak saldıran bir vahşet görüntüsü ortaya çıkarmasıyla mı başladı? 75 yıldır evinden ailesinden yurdundan koparılmış bir millet, 56 yıldır işgal altında bir Kudüs ve bu işgalin en büyük acıların yaşandığı bir Mescid-i Aksa var" sözleriyle konuşmasına başlayan Davutoğlu, " Yalnız bırakılan bir Filistin’in, terk edilen bir Mescid-i Aksa’nın savunucuları olan kardeşlerimizi TBMM’den selamlıyoruz" dedi.

55-001.jpg

Davutoğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirerek "Yazıklar olsun, Gazze’nin çocukları direnirken İsrail Cumhurbaşkanı’nı arayıp taziye dileyip Filistin’in yanındayız diyemeyenlere" dedi.

Davutoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Karamollaoğlu ise, "İsrail’in tarihi aynı zamanda katliamlar tarihidir. BM, AB ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın gücü bir İsrail'e yetmiyor. İsrail işgalden ve katliamlardan vazgeçmezse yok olup gidecektir. Dünya kamuoyu ise bu ikiyüzlülük vazgeçmelidir. Zaman zalimin karşısında mazlumun yanında dimdik durma zamanıdır" diye konuştu.

'ORTA DOĞU’YA KAYITSIZ BİR TÜRKİYE OLMASI GEREKTİĞİ ALGISI VAR'

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün Gazze, bugün ilişkin konuşma vakti. Birtakım algılar oluşturuluyor. 5 önemli konuda Filistin meselesinin arka planındaki kanaatlerimi paylaşacağız. Oluşturulan birinci algı şu; İsrail’de Filistin’de büyük bir savaş varken bir sabah ‘barbar Filistinliler’ İsrail’e sızarak sivilleri öldürdü ve ‘İsraillere gereksiz bir saldırıda bulundu.’ Yani ‘tahrik edilmeden’ saldırdılar. İkinci algı, birtakım görüntüler eşliğinde meselenin teröristler ile sivil halk arasında olduğu algısı.

Üçüncüsü, bu meselenin Yahudilerle Müslümanlar arasında bir çatışma olduğu algısı. Dördüncüsü Türkiye’nin burada ne işi var sorusuyla birlikte gelen Orta Doğu’dan ayrı ve Orta Doğu’ya kayıtsız bir Türkiye olması gerektiği algısı. Ve beşincisi bütün bu çatışmalarda zayıf olan Filistinlilerin İsrail’e karşı niye direnme basiretsizliği gösteriyorlar algısı.

'AYLARDIR MESCİD’İ AKSA’DA BİR VAHŞET SÜRÜYOR'

Gerçekten olaylar bir sabah bir grup Filistinli militanın İsrail’e sızarak saldıran bir vahşet görüntüsü ortaya çıkarmasıyla mı başladı? 75 yıldır evinden ailesinden yurdundan koparılmış bir millet, 56 yıldır işgal altında bir Kudüs ve bu işgalin en büyük acıların yaşandığı bir Mescid-i Aksa var.

Belki uluslararası toplum görmek istemiyor olabilir, belki her halükarda Filistinliler haksızdır diyenler anlamayabilir ama aylardır Mescid’i Aksa’da bir vahşet sürüyor.

66.jpg

'O HARİTADA TÜRKİYE DIŞLANMIŞ'

Bu videoya sayın Erdoğan’ın AKP’li ve MHP’li kardeşlerimin, her gün sultan Hamit üzerinden istismar yapanların bakmasını istiyorum. 1948 haritasını gösteriyor, İsrail bütün Filistin topraklarını kuşakmış şekilde. 1948’de böyle bir harita yok. Bir işgal devleti kuruldu. Dikkat edin Batı Şeria ve Gazze de İsraillin bir parçası olarak görülüyor. Dikkat edin o haritada Türkiye dışlanmış.

FİLİSTİNLİLER KİME GÜVENECEKLER?

Bu haritayı Netahyahu BM genel kurulunda gösterdi, aynı günlerde Erdoğan onun elini sıktı. ‘One minute’ diyen Erdoğan bile bu harita gösterildikten sonra Netanyahu’nun elini sıkarsa Filistinliler kime güvenecekler?

Yüreklerindeki imana ellerindeki bileklerine güvendiler ve yola çıktılar biz onları buradan selamlıyoruz. Yalnız bırakılan bir Filistin’in, terk edilen bir Mescid-i Aksa’nın savunucuları olan kardeşlerimizi TBMM’den selamlıyoruz.

ll.jpg

'FİLİSTİNLİLER ÖLÜR AMA İSRAİLLİLER 'ÖLDÜRÜLÜRLER'

TBMM Filistinli kardeşlerinin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir. Kadına, çocuğa, sivile savaş şartların bile dokunmak inancımıza göre yanlıştır. Filistinliler ölür ama İsrailliler 'öldürülürler'. İsrailliler öldürülünce bütün İslam alemi suçlu tutulur. Bu mesele Yahudi-Müslüman meselesi değil insanlık meselesidir.

FİLİSTİNLİLERE ÇAĞRI

Filistinli kardeşlerimize de çağrımız şudur. Bu konuları istismar edecek görüntülere asla izin vermeyin. Bizimle asırlardır beraber olan Musevi dostlarımıza bu ülkenin asli vatandaşları olarak davranmayı da biliriz, İsrail kardeşlerimizi katlettiğinde dimdik ayağa kalkmayı da en iyi bilenler bizleriz. Sırtımızda yumurta küfesi yok. hiçbir gettonun olmadığı şehirler sadece Müslüman şehirlerdir. Bugün Filistin’in mazlum çocukları da gün gelecek özgür Filistin’in temsilcileri sahipleri olacaklar inşallah. Bundan hiç şüphemiz yok.

ERDOĞAN'A 'GAZZE' ELEŞTİRİSİ

Bugün bu yaşananların birinci müsebbibi uluslararası toplumdur. İkinci müsebbibi Filistin’i yalnız bırakan İslam ülkeleri ve Türkiye de başta olmak üzere Netanyahu'nun elini sıkmak üzere sıraya giren kendisine yabancılaşmış liderlerdir. Yazıklar olsun, Gazze’nin çocukları direnirken İsrail Cumhurbaşkanı’nı arayıp taziye dileyip Filistin’in yanındayız diyemeyenlere.

Netanyahu ile el sıkışıp Mescid-i Aksa'yı söylemeyenler utanmalılar. ABD, İsrail'e 8 milyar dolar yardım yapıp donanmasıyla Kudüs'e gelebiliyorsa kimse kusura bakmasın Filistin sorunu asıl bizim meselemizdir. Hadi oradan sizler bizi korkutamazsınız. Herkes sizi unutmuş olabilir ama biz Mescid-i Aksa'yı unutmadık, unutturmadık, unutturmayacağız.

777.jpg

'İSRAİL’İN TARİHİ AYNI ZAMANDA KATLİAMLAR TARİHİDİR'

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

''Dillerimiz mazlum kardeşlerimiz için duada, kalplerimiz ise Mescid-i Aksa için atıyor. Nefsi müdafaanın nefsi müdafaası olmaz. Dünyanın her yerinde o hırsız aynı zamanda katil olarak kabul edilir. Hırsız ile ev sahibini katil ile maktulü, mazlum ile zalimi hukuk önünde eşitlemeye kalkanlar bunu böyle bilmelidirler. İsrail’in tarihi aynı zamanda katliamlar tarihidir.

BM, AB ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın gücü bir İsrail'e yetmiyor. Büyük Orta Doğu Projesi (BOP), büyük İsrail projesinin ta kendisidir. Dünden bugüne coğrafyamızda her ne acı yaşanıyorsa BOP’tan bağımsız değildir.

'İSRAİL KATLİAMLARDAN VAZGEÇMEZSE YOK OLUP GİDECEK'

İsrail bu zulme bir son vermelidir. Bu ateşin sonunda kendilerini yakacağını bilmelidirler. Bu işin doğusu batısı yoktur. İsrail işgalden ve katliamlardan vazgeçmezse yok olup gidecektir. Dünya kamuoyu ise bu ikiyüzlülük vazgeçmelidir. Zaman zalimin karşısında mazlumun yanında dimdik durma zamanıdır.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN