Erdoğan 2022'nin ihracat rakamını açıkladı

2022 yılı dış ticaret rakamlarının açıklandığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz sene ihracatın yüzde 12.9 oranında artışla 254.2 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. "Hedefimiz, Türkiye’nin dünyanın en çok ihracat yapan ilk 10 ülkesindeki yerini almasını sağlamaktır" diyen Erdoğan, yeni fuar merkezinin Atatürk Havalimanı'nın yanında kurulacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Buradaki toplantıda TİM Başkanı Mustafa Gültepe'nin 'dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm yatırımlarının bölge ayrımı yapmadan teşvik kapsamına alınmasını' istemesine karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan bakanıma talimat veriyorum. İkisi de birbirinin dilinden anlarlar. Bunu inşallah hayata geçirelim.'' dedi.

ere.jpg

'ARTIK SİYASİ VE EKONOMİK GÜVENİ YÜKSEK BİR TÜRKİYE VAR'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Artık kimseye özenmeden, tabi olmadan kendi politikalarını geliştiren, uygulayabilen, sonuç alan bir Türkiye var. Eğitimden spora, tarımdan her alana bu tabloyu görmek mümkündür. En somut aldığımız sonuçlardan biri ihracattır.

Artık siyasi ve ekonomik güveni yüksek bir Türkiye var. Krizleri fırsata dönüştürerek tarihimizin en yüksek ihracat rakamlarına eriştik. Son 50 yılın en iyi seviyesini yakaladık. Ülkemizin küresel ihracattan aldığı pay ilk kez yüzde 1'in üzerine çıktı.

dog.jpg

'EY GAYRİMİLLİLER BURAYI İYİ DİNLEYİN...'

Bu tablo artık krizlerin altında ezilen değil krizleri fırsata çeviren ülke durumuna geldiğini gösteriyor. Küresel olumsuzluklara rağmen 2022 yılı ihracatımız geçen yıla göre yüzde 12,9 oranında artışla 254,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bu rakam cumhuriyet tarihimizin rekorudur. Artık ülkemizde ihracat yapan hiçbir ilimiz kalmadı. Ey gayrimilliler burayı iyi dinleyin: Milli paramızla ihracat yaptığımız ülke ve bölge sayısı 197'yi buldu. Hedefimiz, Türkiye’nin dünyanın en çok ihracat yapan ilk 10 ülkesindeki yerini almasını sağlamaktır.

ATATÜRK HAVALİMANI YANINA YENİ FUAR İNŞAATI

Ülkemiz için hizmet sektör net döviz girişi sağlaması ve yol açtığı katma değer sayesinde önemli bir yere sahiptir. Amacımız ülkemizi sağlık hizmetleri pazarında üs haline getirmektir. Bugün Türkiye, ABD'den sonra dizi ihracatında ikinci sıradadır.

Bilişim sektöründe 2023 hedefimizi 5 milyar dolar olarak belirledik. İstanbul’da toplam büyüklüğü 433 bin metrekare olan bir fuar alanı inşaatına başladık. Yeni fuar alanı Atatürk Havalimanı’nın yanına inşa ediliyor.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (34)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
34 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN