Erdoğan Kılıçdaroğlu'na 'Alevi' videosu üzerinden yüklendi: Fitne tüccarları bizi korkutamaz

Erdoğan Kılıçdaroğlu'na 'Alevi' videosu üzerinden yüklendi: Fitne tüccarları bizi korkutamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Batman'da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, ''Hiç kimse bizim aramıza giremez, aramızı açamaz. Ne gece yarısı Kürt-Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarları ne sokaklarımızı karıştırmaya çalışan kirli ellerin oyunları ne milli iradeye parmak sallayan batılı dergilerin kapakları bizi korkutamaz, sindiremez'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanlığınca Valilik önünde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Eşi Emine Erdoğan ile kürsüye gelerek meydanı dolduran vatandaşları selamlayan Erdoğan, sözlerine, "Batman bugün bambaşka, muhteşem." diyerek başladı.

Resmi rakama göre 55 bin kişinin miting alanında bulunduğunu aktaran Erdoğan, Batmanlıları çok sevdiğini söyledi.

"Pazar gününe hazır mıyız? Sandıkları patlatıyor muyuz? Birilerine dersi veriyor muyuz?" sorularına "Evet" yanıtını alan Erdoğan, "Ben size inanıyorum. Bu işi başaracağınıza da inanıyorum." karşılığını verdi.

'BATMAN'I BİRİLERİ GİBİ MENFAAT İÇİN DEĞİL ALLAH İÇİN SEVİYORUZ'

Batmanlılara şükranlarını ileten Erdoğan, "Söyleyen sözünü halce söylesin/Gönülce söylesin, dilce söylesin/Sana sevdamızı ey güzel şehir/Toprağı emziren Dicle söylesin" dizelerini okuyarak, "Dicle size nasıl sevdalıysa, biz de size karasevdalıyız Batman. Biz Batman'ı birileri gibi menfaat için, istismar için değil, Allah için seviyoruz. Biz sizi, yaratanın hakkı için seviyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkaları Batman'ın yollarını sadece seçimden seçime hatırlarken, kendilerinin her fırsatta bu kente misafiri olduklarını belirten Erdoğan, Batmanlılarla toplu açılış törenlerinde yapımı tamamlanan eserlerin sevincini paylaştıklarını, partisinin kongreleri vesilesiyle de buradaki dava arkadaşlarıyla dayanışmalarını güçlendirdiklerini söyledi.

"BATMANLIYLA HEM YOL ARKADAŞIYIZ HEM KADER ORTAĞIYIZ"

Ülkenin gündemi ne olursa olsun hep Batman'ın meselelerini, Batmanlıların sıkıntılarını takip ettiklerini, ilgilendiklerini, çözüm yollarını aradıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün de Batman'a sadece seçim mitingimizi yapmaya gelmedik. Bugün aynı zamanda sizlerle bir vicdan muhasebesi yapalım dedik. Batman'la dertleşelim, şöyle bir hafızamızı tazeleyelim istedik. Batmanlı kardeşlerimizle ahdimizi ve kavlimizi yenileyelim dedik. Çünkü biz Batmanlıyla hem yol arkadaşıyız hem kader ortağıyız hem de kalu beladan beri kardeşiz."

Batman'a daha 25 yaşında bir gençken, o zamanki partisinin gençlik kolları başkanı olarak geldiğini anlatan Erdoğan, o gelişinde de kadınların meydanda nasıl heyecan dolu olduğunu gördüğünü aktardı. Erdoğan, "Batman'ın kadınları evvelallah birilerini sandığa gömer. Öyle mi? Öyleyse durmak yok." dedi.

"GECE YARISI VİDEO YAYIMLAYAN FİTNE TÜCCARLARI BİZİ KORKUTAMAZ"

Selahaddin Eyyubi'nin, Alparslan'ın, Fatih'in, Yavuz'un, Kanuni'nin torunları olduklarına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hiçbir hesap bu hakikati değiştiremez. Hiç kimse bizim aramıza giremez, aramızı açamaz. Kimse bizim gönüllerimizin arasında duvarlar öremez. Ne gece yarısı Kürt-Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarları ne sokaklarımızı karıştırmaya çalışan kirli ellerin oyunları ne milli iradeye parmak sallayan batılı dergilerin kapakları ne Kandil'deki terör baronlarının alçak tehditleri ne de azgın azınlığın giderek artan nobranlıkları bizi yıldıramaz, korkutamaz, sindiremez ebedi ve ezeli kardeşliğimizi asla ve asla bozamaz. Kürt'le Zaza'yı, Arap'la Türk'ü, Alevi'yle Sünni'yi kimse bölemez, ayıramaz, birbirine düşüremez. Biz işte bunun için tam 21 yıldır ne diyoruz? 'Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.' diyoruz."

"BU VATANI BERABER ÖZGÜRLEŞTİRDİK"

Bu topraklarda bin yıldır iç içe, omuz omuza yaşandığını dile getiren Erdoğan, gerektiğinde ezanı, bayrağı, istiklal ve istikbali korumak için yan yana mücadele edildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale şehitliklerinde koyun koyuna yatanlar, bizim atalarımızdır. Milli mücadelede bu toprakları işgalcilere dar edenler, bizim ecdadımızdır. Cumhuriyeti bir umut olarak kuranlar, yeşertenler, bizim dedelerimizdir. Tek parti CHP'si döneminde gadre uğrayanlar, zulmedilenler, hakları ve hukukları yok sayılanlar da yine bizim büyüklerimizdir.

Aynı şekilde merhum Menderes'le ilk defa kendini insan yerine konmuş hissedenler de rahmetli Özal'la yeniden umutlananlar, ümitlerini diriltenler de merhum Erbakan Hoca'mızla yol yürüyenler de bizleriz, hepimiziz. Acısıyla, tatlısıyla, yanlışıyla, doğrusuyla, eksiği fazlasıyla asırlara sari bu hikayeyi biz sizinle beraber yazdık. Bu vatanı beraber özgürleştirdik." şeklinde konuştu.

'BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SİZLERLE BERABER GÖMDÜK'

14 Mayıs 1950'de bu ülkeyi tek parti faşizminden de beraber kurtardıklarını anlatan Erdoğan, "27 Mayıs'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta beraber acı çektik, mağdur olduk. 3 Kasım 2002'de 'Anadolu ihtilalini' beraber gerçekleştirdik. Bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara sizlerle beraber gömdük. 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlerin saldırılarını beraber püskürttük. Birilerinin tankların arasından sıvışıp gittiği o karanlık gecede, ölüm kusan silahlara göğsümüzü beraber siper ettik. Milli iradenin teminatı olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ülkemize beraber kazandırdık." diye konuştu.

'YA BİRLİK SİYASETİ YA 7'Lİ KOALİSYONUN KAVGA SİYASETİ'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Şu anda bir Selo var. Bu Selo Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin kanına giren değil mi? Bay Bay Kemal ’Selo’yu çıkartacağım’ diyor. Yanındakiler ne diyor, ’çıkartacağım’ diyor. Benim milletim, Erdoğan kardeşine ’yürü arkandayız’ dediği müddetçe çıkartamazlar, Cumhur İttifakı iktidar olduğu müddetçe çıkartamazlar.

14 Mayıs'ta ya AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın kardeşlik, birlik ve dirlik siyasetini tercih edeceğiz ya da kendi aralarında bile anlaşamayan 7'li koalisyonun kavga siyasetine oyumuzu vereceğiz.

Bay Bay Kemal'in getireceği bahar bu millet için kara kış demektir. 21 yılda darbeden ihanete nelerle karşılaştığımızı sizler çok iyi hatırlıyorsunuz. Analar ağlamasın diye gerçekten çok ciddi çabalar harcadık.

''HAKİKİ BAHARI BİZ GETİRDİK''

Buradan tüm Batmanlı kardeşlerime söylüyorum: TRT'den Kürtçe yayınların özgürce yapılması gibi nice adımı cesaretle biz attık. Bizi engellemek için her yola başvurdular ama biz Bay Bay Kemal'e ve CHP'ye rağmen adaleti güvenliği tesis ettik.

Yıllardır terörle, yoklukla anılan bölgemize hakiki baharı biz getirdik. Bu kazanımlardan artık geriye dönüş olmayacaktır. Her kim terör örgütlerinin tehditleri altında eski Türkiye’yi hortlatmaya çalışırsa karşısında bizi bulacaktır.

''BAY BAY KEMAL DİYARBAKIR ANALARINI BİR KERE OLSUN ZİYARET ETMEDİ''

Rabbim ömür, milletimiz yetki verdikçe artık analar ağlamayacaktır. Bay Bay Kemal Diyarbakır analarını bir kere olsun ziyaret etmedi. Evlerden bir daha ağıtlar yükselmeyecek, çocuklarımızı kimse dağa zorla kaçıramayacak. Evlerden bir daha asla ağıtlar yükselmeyecek. Benim Kürt kardeşimin kimse silah zoruyla iradesine ipotek koyamayacak. Türkiye çok daha huzurlu ve güvenli yer olarak parmakla gösterilecek.

Gabar'da bulduğumuz petrol rezervini işte bu dönemin bir işareti olarak görüyoruz. Ülkemizi her alanda çok daha ilerilere taşıyacağız. Bunu da siz Batmanlılarla yürek yüreğe yapacağız. 14 Mayıs'ta daha büyük hedeflere koşmaya söz mü Batman? Rabbim dayanışmamızı daim etsin.

'21 YILDA 51 MİLYAR LİRAYI AŞKIN YATIRIM YAPTIK; HDP, CHP NE YAPTI?

'Batman'ı seviyoruz' derken biz aşkımızı hem söz ile hem de icraatlerimizle ortaya koyuyoruz. Batman’da son 21 yılda 51 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. Bu HDP, CHP ne yaptı? Onlarda bol laf ve terör var.

Benim Batmanlı kardeşlerim Batman Havalimanı'nın halini bilirler. Şimdi pisti ile terminal binası ile Türkiye'nin en modern terminal binasına Batman sahip. Batman'da üniversiteyi kim kurdu? Biz kurduk.

''BAHARIN TEKRAR KIŞA DÖNMEMESİ İÇİN 14 MAYIS ÇOK ÖNEMLİ''

39 spor tesisi yaptık. Sağlıkta 795 yataklı 8 hastane dahil 41 tesisin yapımını tamamlayıp hizmete açtık. Biz yaptık. Ilısuyla birlikte artık teröristler oradan geçemez oldu. 483 milyon kw saat enerji üretimi olan Batman Barajı'nı hizmete açtık. Sizlerin desteğini aldıktan sonra inşallah bunlara yenilerini de ekleyeceğiz.

''KAYBEDECEKLERİNİ ANLAYANLARIN TAHRİKLERİNE KAPILMAYACAĞIZ''

Kardeşlerim baharın tekrar kışa dönmemesi için 14 Mayıs çok önemli. Siyasi istikrar sadece demokrasi açısından değil kalkınma açısından da çok önemli. Kılıçdaroğlu'nun yalanlarına asla prim vermeyeceğiz. Batılı güçlere selam çakanlara fırsat vermeyeceğiz. Sabırlı olacağız, metanetle hareket edeceğiz, kaybedeceklerini anlayanların tahriklerine kapılmayacağız. Önümüzdeki 3 günü iyi değerlendireceğiz. Bu işi kadınlar bitirecek.

Pazar günü ya kendi kaynaklarıyla büyüyen bağımsız bir Türkiye diyeceğiz ya da Londra tefecilerinden emir alan aciz bir Türkiye’de yaşayacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN