Erdoğan'dan Finlandiya'nın NATO başvurusuna 'veto'

Erdoğan'dan Finlandiya'nın NATO başvurusuna 'veto'

Finlandiya, askeri tarafsızlık politikasını sona erdirerek NATO'ya katılma başvurusu yapma kararını açıkladı. Veto hakkı bulunan Türkiye'den Finlandiya'ya ilk yanıt olumsuz oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO üyeliğine yeşil ışık yakan Finlandiya için, ''Olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi'' dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde neredeyse üç ay geride kalırken, Finlandiya'nın NATO üyeliğini hızlandırma kararı Moskova'nın tehdit açıklamasıyla karşılık buldu. Rusya daha önce NATO'ya katılım konusunda Finlandiya'yı uyarmıştı Kremlin sözcüsü Peskov ise önceki gün gazetecilere yaptığı açıklamada, Finlandiya'nın NATO'ya girmesinin Rusya için "kesin" bir tehdit oluşturduğunu kaydetmişti.

Peskov, ‘NATO’nun genişlemesi ve ittifakın sınırlarımıza yaklaşması dünyayı ve kıtamızı daha istikrarlı ve güvenli kılmıyor’ demişti.

"İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ KUZEY AVRUPA'DA ÇATIŞMA RİSKİNİ AZALTACAKTIR"

Öte yandan Finlandiya'dan sonra NATO'ya üyelik için bir kritik açıklama da İsveç'ten geldi. Yapılan güvenlik araştırmasının raporunu duyurarak yaptığı açıklamada "İsveç'in NATO üyeliği Kuzey Avrupa'da çatışma riskini azaltacaktır" denildi. İsveç'in NATO'ya katılıp katılmama konusundaki resmi kararın 15 Mayıs Pazar günü açıklanması bekleniyor.

TÜRKİYE'DEN FİNLANDİYA'YA 'VETO'

Üsküdar’daki Hazreti Ali Camii’nde cuma namazı kılmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasını 'veto' etti.

Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği için ''Olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi.'' dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (46)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
46 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN