NATO'da üyelik krizi büyüyor: Türkiye'nin ardından bir ülkeden daha Finlandiya ve İsveç'e veto sinyali

NATO'da üyelik krizi büyüyor: Türkiye'nin ardından bir ülkeden daha Finlandiya ve İsveç'e veto sinyali

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliğini veto etmesinin ardından Hırvatistan'dan da iki ülkenin üyeliği için veto sinyali geldi. Hırvatistan Devlet Başkanı Zoran Milanovic, Türkiye ile aynı adımı atabileceklerini belirtti.

NATO'da Finlandiya ve İsveç'in üyelik için başvuruda bulunmasının ardından yaşanan krizler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliğini veto etmesinin ardından bir ülkeden daha destek geldi. Hırvatistan Devlet Başkanı Zoran Milanovic, Türkiye ile aynı adımı atabileceklerini açıkladı.

Sözcü'nün haberine göre Milanovic, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliğini veto etmek için ülkesinin askeri ittifaktaki temsilcisine talimat vermeyi planladığını açıkladı. Milanovic, bu yolla uluslararası toplumun dikkatini Bosna Hersek'te etnik Hırvatların yaşadığı sorunlara çekmeyi ve seçimlerde gereken hakları elde etmelerini sağlamayı amaçladığını belirtti.

Gazetecilere yaptığı açıklamada Milanovic, “Bosna'daki Hırvatlar benim için Rusya-Finlandiya sınırından daha önemli bir konu” dedi.

TÜRKİYE ULUSAL ÇIKARLAR İÇİN NASIL SAVAŞILACAĞINI GÖSTERİYOR

Finlandiya ve İsveç'in yıllardır sürdürdükleri tarafsızlık politikasından vazgeçerek NATO'ya katılma başvurusu yapması, askeri ittifak içinde büyük destek görüyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta iki ülkenin üyeliğiyle ilgili yaptığı “Olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi” açıklaması ittifakta tartışma yarattı.

Hırvatistan lideri, Türkiye'nin açıklamalarına destek vererek “Türkiye ulusal çıkarlar için nasıl savaşılacağını gösteriyor. İstediğini elde etmeden tavrını değiştirmez” diye konuştu.

Finlandiya ve İsveç'in olası NATO üyeliği, Hırvatistan içinde de çatlak yaratmış durumda. Yerel medya, Devlet Başkanı Milanovic'in açıklamalarına rağmen hükümetin iki ülkenin üyeliğini kabul etmeye hazır olduğunu aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN