ABD: Türkiye'nin güvenlik endişeleri karşılanabilir

ABD: Türkiye'nin güvenlik endişeleri karşılanabilir

Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusundaki vetosunun ardından ABD'den açıklama geldi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, Türkiye’nin güvenlik endişelerinin karşılanabileceğini belirterek, ABD'nin de süreçte rol oynayacağını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından İsveç ve Finlandiya NATO'ya üyelik kararı aldı. Ancak İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğini Türkiye veto etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Parlamentolarında teröristler konuşuyor. İki ülkenin dışişleri bakanları Ankara'ya gelecekmiş. Bizi ikna etmeye gelmesinler" diyerek iki ülkeye tepkisini göstermişti.

ABD'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin ABD başta olmak üzere diğer NATO üyelerinin temasları devam ederken ABD yönetiminden yeni bir açıklama geldi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin güvenlik endişelerinin karşılanabileceğini ifade etti. Sullivan ayrıca ABD'nin de süreçte rol oynadığını belirtti.

"FARKLILIKLARIN ÇÖZÜLEBİLECEĞİNE İNANIYORUM"

Sullivan, Türkiye'nin yanı sıra başka NATO üyesi ülkelerin de İsveç ve Finlandiya'nın adaylığına karşı çıkma ihtimali durumunda ne yapılacağının sorulması üzerine, "Batı müttefiklerinin en iyi yanlarından birisi de farklı fikirlerin olması." ifadesini kullandı.

Herhangi bir farklı düşünce olması konusunda ortak bir alan bulunabileceğine işaret eden Sullivan, "Ben farklılıkların çözülebileceğine ve NATO'nun İsveç ve Finlandiya'ya destek konusunda tek ses olabileceğine inanıyorum." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN