Erdoğan mitinglerde izletmişti: Montajlı görüntülere erişim engeli

Erdoğan mitinglerde izletmişti: Montajlı görüntülere erişim engeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim mitinglerinde izlettiği montajlı görüntülere erişim engeli getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri için düzenlediği mitingler boyunca Kılıçdaroğlu aleyhine montajlı videolar izletmişti.

Tepki çeken videoların ardından son olarak TRT yayınına katılan Erdoğan, “CHP Genel Başkanı sırtını PKK terör örgütüne dayamıştır. Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. ‘Haydi, haydi’ türü. Ama montaj ama şu ama bu. PKK’lılar videolarla bunlara destek verdi” diyerek görüntülerin montaj olduğunu kabul etmişti.

BİR MİLYON TL'LİK TAZMİNAT DAVASI

Kılıçdaroğlu itirafın ardından avukatı Celal Çelik aracılığıyla Erdoğan aleyhinde 1 milyon TL‘lik manevi tazminat davası açmıştı.

CHP liderinden ikinci hamle geldi. Avukat Celal Çelik, montaj görüntüleri yayınlayan bir troll hesabın paylaşımının erişeme engellenmesi talebiyle mahkemeye başvurdu.

ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

DW'den Alican Uludağ'ın haberine göre Ankara 6.Sulh Ceza Hakimliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecinde kullandığı montaj görüntüleri paylaşan bir troll hesabın paylaşımının 'kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu' gerekçesiyle erişime engellenmesine karar verdi.

Karar, paylaşımın engellenmesi için Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne gönderildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN