HDP ve Yeşil Sol Parti'nin kararını açıklayacağı saat belli oldu

HDP ve Yeşil Sol Parti'nin kararını açıklayacağı saat belli oldu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesinin ardından HDP ve Yeşil Sol Parti, dün akşam saatlerinde toplantı yapmıştı. İki partinin kararını bugün saat 13.30’da açıklayacağı belirtildi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün gerçekleştirdikleri toplantı sonrası Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamıştı. Destek açıklamasıyla birlikte iki parti arasında genel başkanların imzasıyla 7 temel ilkeden oluşan bir protokol de imzalandı.

Protokolde yer alan ‘kayyım’ maddesi tartışma konusu olurken HDP yaptığı açıklamayla "HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları olarak ortaya çıkan son durumu değerlendirmek ve tavrımızı kamuoyuna açıklamak üzere toplanıyoruz. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapacağız" denildi.

İKİNCİ TUR KARARINI AÇIKLAYACAK

Açıklama sonrası dün HDP ve Yeşil Sol Parti, Kılıçdaroğlu-Özdağ anlaşması sonrası durum değerlendirmesi için toplantı yaptı. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada protokolde yer alan kayyımla ilgili belirlemelerin evrensel demokratik ilkelere aykırı olduğu ve nihai kararın bugün duyurulacağı bildirildi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün ve İbrahim Akın, saat 13.30'da HDP Genel Merkezi'nde 2. tur kararına ilişkin açıklama yapacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN