İBB'nin taksi teklifi 9. kez reddedildi

İBB'nin bin yeni taksi teklifi bugün gerçekleşen UKOME toplantısında 9. kez reddedildi. Toplantıda konuşan ve teklifi reddeden Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu, "15 Temmuz'da köprülere ilk taksiciler çıktı" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından UKOME toplantısında 9. kez teklif edilen bin yeni taksi projesi yine reddedildi. Önceki toplantılarda da sık sık tartışmalara neden olan ve İstanbulların da sonucunu merakla beklediği teklifin reddedildiğini İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından duyurdu.

'KASITLI OLARAK ÜYE DAĞILIMI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ UKOME...'

Ongun paylaşımında, "Kaliteli ve yeni taksi talebi, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 9. kez reddedilmiştir. İstanbulluların bilgisine" ifadelerini kullandı.

TEKLİFİ REDDEDEN AKSU'DAN KONUDAN BAĞIMSIZ GEREKÇE

Toplantıda teklifi reddeden İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "15 Temmuz'da köprülere ilk biz çıktık. Ayrıca Kızılay'ın kan stoku azaldığı zaman ilk olarak taksici esnafı gidip kan veriyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

İBB İstanbul'da yeterli sayıda taksi olmadığını belirterek bin yeni taksi plakasının İBB tarafından verilmesini teklif etmişti. Gerçekleşen 8 UKOME toplantısında bu teklif 8 defa oy çokluğuyla reddedilmişti.

UKOME'nin yapısı ise 19 Şubat 2020 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelikle değiştirilmişti. Daha önce 11’i İBB, 10’u hükümet tarafından belirlenen 21 üyesi bulunan UKOME, geçen yıl yapılan değişiklikle birlikte 27 üyeye sahip oldu. Bu üyelerin 11’i İBB’den 16’sı ise hükümet tarafından belirleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN