Müşteri seçen taksiye 10 gün trafikten men

Müşteri seçen taksiye 10 gün trafikten men

İstanbul’da İstinye Park adlı AVM önünde gideceği yere göre yolcu seçtiği belirlenen taksilerden dördü 10 gün süreyle trafikten men edildi. Şoförlere ise bin 339’ar lira idari para cezası kesildi.

İstanbul’da son dönemde sarı taksilerle ilgili şikayetler her geçen gün daha da artıyor. Kimi taksiciler yakın mesafe diyerek yolcu almazken, kimi turist alabilmek için yerli müşteriyi pas geçiyor. Yolu uzatarak fazla para alanlar da var, taksimetreyi açmadan turistleri fahiş fiyatlarla dolandıranlar da…

İBB'NİN TEKLİFİNE DOKUZUNCU RET

Son olarak buna çözüm üretmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce (İBB) getirilen yeni taksi teklifi 10 Eylül’deki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında dokuzuncu kez reddedilmişti.

GİDECEĞİ YERE GÖRE MÜŞTERİ SEÇİYORLAR

Söz konusu taksilerin yolcu seçtiğine dair görüntülerin ardından ekipler harekete geçti. Sivil trafik ekipleri taksileri gözlemledi. Bazı şoförlerin araç dışında bekleyerek müşteriye gideceği yeri sorduğu ve yanıta göre yolcu seçtiği görüldü.

TRAFİKTEN MEN

34 TDR 84, 34 TBT 43, 34 THD 11 ve 34 TFC 49 plakalı ticari taksi şoförleri hakkında tutanak tutuldu, ruhsatları askıya alındı ve 1339’ar lira idari para cezası kesildi. Dört taksi 10 gün süre ile trafikten men edildi; şoförlerin ticari araç kullanma belgesi de 20 gün süreyle iptal edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN