Kayseri'de 6 dakikada 3 deprem | Son depremler

Marmara ve Kahramanmaraş'ın ardından Kayseri'de peş peşe depremler gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi'nin paylaştığı verilere göre; Kayseri İncesu'da saat 14.47'de 4.9 ve saat 14.53'te 4.2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD'ın açıklamasına göre ise; 6 dakika içerisinde 4,7, 4,4 ve 4,3 büyüklüğünde art arda 3 deprem gerçekleşti. Birçok ilde hissedilen deprem kısa süreli paniğe neden oldu.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası Türkiye'deki sismik hareketlilik devam ediyor. Kandilli Rasathanesi Kayseri Saraycık - İncesu merkezli 4.9 ve 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Saat 14.47’de gerçekleşen depremin büyüklüğü 4.9, derinliği 5 kilometre olarak kaydedildi. Saat 14.53'teki depremin büyüklüğünün ise 4.2 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

AFAD ise depremin İncesu ilçesinde 4,7 büyüklüğünde gerçekleştiğini duyurdu. Saat 14.47'de gerçekleşen sarsıntı Kahramanmaraş, Adana, Nevşehir gibi şehirlerden de hissedilirken deprem 12.8 kilometre derinlikte gerçekleşti. AFAD, deprem nedeniyle ilk belirlemelere göre, herhangi bir olumsuzluk bildirilmediğini belirtti.

KAYSERİ'DE ÜÇÜNCÜ SARSINTI

Bu depremin ardından saat 14.48'de bu kez Hacılar ilçesinde bir deprem daha gerçekleşti. İkinci depremin büyüklüğü 4,4 olarak duyuruldu. Sarsıntının yerin 7 km derinliğinde meydana geldiği açıklandı.

AFAD, ikinci depremin ardından saat 14.53'te İncesu ilçesinde bir sarsıntı daha kaydedildiğini bildirdi. Bu depremin büyüklüğü 4,3 olarak açıklanırken, depremin 6,95 kilometre derinlikte gerçekleştiği açıklandı.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

VALİ ESMER'DEN İLK AÇIKLAMA

Kayseri Valisi Şenol Esmer, depreme ilişkin, "07.03.2023 tarih, saat 14:47 de merkez üssü İncesu ilçemiz olarak belirlenen 4.9 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre bir olumsuzluk görünmemekte olup, birimlerimiz saha kontrol çalışmalarına devam etmektedir" açıklamasında bulundu.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD BAşkanı Yunus Sezer de yaptığı açıklamada, "Kayseri ilimiz İncesu ilçesinde meydana gelen #deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz olası olumsuz bir duruma karşın hazır durumdadır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım" diye konuştu.

ARTÇILAR SONRASI HEYELAN

Kayseri'de art arda meydana gelen artçı sarsıntılar sonrası Hacılar sınırındaki Yılanlı Dağ'da heyelan meydana geldi. O anlar anbean görüntülendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN