Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Görmediğim belgeyi konuşmam

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Görmediğim belgeyi konuşmam

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, belgeleriyle açıkladığı Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaniye Demiryolu İhalesi'ne ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yalan söylüyorsun" sözlerine "Görmediğim belgeyi konuşmam. Sevgili Erdoğan daha dur, sana sürprizlerimiz olacak. Arkadaşlarımız yolsuzluk belgelerini tek tek açıklayacak. Senin imzan olan belgeleri de açıklayacağız." diyerek cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaniye Demiryolu İhalesi'ne ilişkin açıkladıklarına ilişkin olarak 'Yalan söylüyorsun' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Görmediğim belgeyi konuşmam. Sevgili Erdoğan daha dur, sana sürprizlerimiz olacak. Arkadaşlarımız yolsuzluk belgelerini tek tek açıklayacak. Senin imzan olan belgeleri de açıklayacağız. Yolsuzluk deyince senin adın baş sırada yer alıyor" dedi.

"ZOR GÜNLER YAŞIYORUZ"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Zor günler yaşıyoruz. Zor şartlardan geçiyoruz hep beraber. Hep birlikte aşacağız, aşmak zorundayız. Aşmanın yolu birlik beraber olmaktır.

CHP olarak özellikle son 5-6 yılda toplumun en yoksul kesimlerinin yanında olduk. Onlarla beraber aynı sofraya oturduk. Hem kendi, hem Türkiye’nin sorunlarını görüşme imkanımız oldu.

"GAZİLERİ KANDIRMAYIN"

Ya gazileri kandırmayın ya da o kanun teklifi Meclis'e gelsin. hükümetin ortağısınız zaten. Söz vermişsiniz, kanun teklifi vermişsiniz. Saray'dan gelen kanun tekliflerine el kaldırıyorsunuz. Terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayanlara sesleniyorum. Haklar verilirse verilir, verilmezse az kaldı zaten. Bir süre sonra Millet İttifakı iktidar olacak. O hakkı biz size telsim ederiz.

"BU İKTİDAR SİZİ BİR YERE TAŞIYAMAZ"

Bütün öğretmen kardeşlerime sesleniyorum. Siz bir irfan ordususunuz. Bu ülkeyi büyütecek olan sizlersiniz. sizin önünüzdeki en büyük engel Cumhur İttifakı'dır. Bu iktidar sizi bir yere taşıyamaz. Ağzınıza bir parmak bal sürmeye kalkar ama cebinizi boşaltır. Ama size söz gerçek anlamda Öğretmen Meslek Yasasını biz çıkaracağız. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almayacak.

'YALAN SÖYLÜYORSUN' DİYEN ERDOĞAN'A CEVAP

Erdoğan önce AK Partiyi zapturapt altına aldı sonra partiyi kuran kurucuların tamamını tasfiye etti. AK Parti'nin akil insanlarını partiden tamamen dışları. Üçünü aşama AK Parti'yi ailesine peşkeş çekti. Dördüncü aşama devleti kendi ailesinin hizmetlerine boyun eğecek hale getirdi. TC tarihinde görmediğimiz bir olay. Bütün bu baskılara rağmen bürokrasinin nabzı atıyor mu diye bir video yayımladım. Oturduk dertleştik kamu görevlileriyle o ara gelen bir yolsuzluk dosyasını gündeme getirdim. İsim vermedim var efendim o dosyanın altında benim imzam yoktur diye Erdoğan diğerleri çıktılar açıklama yaptılar. Bir bakan çıktı, arkadaşımıza dedin ki, telefonla bağlansın bütün sorularına cevap verelim diye fakat bizim arkadaşın telefonla bağlanmalarına izin vermediler. Nedir bu olay anlatayım. 3 Nisan 2018'de bir ihale yapılır, 3 milyar 198 milyon 443 bin 127 lirayı veren firma kazanır. Firmanın özelliği gerçek bir ihale olması yarışmaya girmesi ve bunu kazanması. Artı finansmanını içeriden kendi karşılayacak ama ihaleyi beşli çeteden biri kazanmaz. Bunun üzerine ihale iptal edilir. Aradan bir süre geçer ihalede bazı değişiklikler olur yeniden ihaleye çıkılır. Bu ihale 21 B usulü ile yapılır. Bu sefer 3 milyar değil 9 milyar 449 bin liraya beşli çeteden birine ikram edilir. Arada 6 milyar fark var. Zaman geçmiş doğru ben de biliyorum ama önemli bir ayrıntı var. Bunlar giderler yani beşli çete adına yurtdışından para toplarlar. 1 milyar 238 milyon Avro kredi anlaşması yapılır. Kredi anlaşmasının kefili Hazine'dir. Kamu borç yönetiminin raporu var.

Erdoğan diyor ki 'Kılıçdaroğlu yalan söylüyor, benim imzam yok'. Sen ihale komisyonunda değilsin ki sen talimat veren komisyondasın. Ulaştırma Bakanlığı'nın raporunda, onayı veren Erdoğan. Sayıştay'ın da raporları var. Orada da 17.03.2020 tarihini veriyor. Sen bütün bunları biliyorsun. Bilmemen mümkün değil, senin talimatınla yapılıyor. İşin özeti, Hazine'yi yükümlülük altına sokuyorsun, 5'li çeteyi koruyorsun. Açık ihaleye girmiş ve kazanan bir kişiye neden vermiyorsun? Ben bunu söyleyince kıyamet kopuyor. Görmediğim belgeyi konuşmam. Sevgili Erdoğan daha dur, sana sürprizlerimiz olacak. Arkadaşlarımız yolsuzluk belgelerini tek tek açıklayacak. Senin imzan olan belgeleri de açıklayacağız. Yolsuzluk deyince senin adın baş sırada yer alıyor.

"BÖYLE BİR DEVLET YÖNETİMİ HİÇ GÖRMEDİM"

Cumhuriyet tarihinde karşılaşmadığımız olaylarla karşılaşıyoruz. Doğalgaz kesintileri başladı. Bu kadar yaygın bir olayla hiç karşılaşmamıştık. Ya ülkeyi yönetenlerin Türkiye'yi nereye getirdiklerini hep beraber görüyoruz. 12 Ekim tarihinde grupta bir konuşma yaptım; 'Devleti yönetenler önümüze kara kış geliyor topluma maliyetini iyi hesaplamalıdırlar. Bunların umurunda değil, ama biz insanımızı seviyoruz. Bunlar basiretsiz bir yönetim, doğalgaz alıyorsunuz değil mi dışarıdan, bunu depolayacaksınız. Bizim Silivri'de Tuz Gölü'nde depolama tesislerimiz var. 9 Ekim itibariyle bu depolarda bulunan gaz miktarı 2 milyar 791 bin metreküp. Bu sadece 15 günlük ihtiyacımızı karşılıyor.' Ve bu açıklamayı yaptığım tarihten sonra depolardaki gaz sürekli azaldı. Bunu da kamuoyuyla paylaştım. Ocak 2018'de depolarda yüzde 73 oranında gaz vardı; ocak 2019'da yüzde 72; ocak 2020'de yüzde 60, ekim 2021'de yüzde 54, ocak 2022'de yüzde 32. Bu rakamları açıkladıktan sonra Enerji Piyasaları Anonim Şirketi (EPİAŞ) internet sitesinden bütün rakamları kaldırdı. Şu devlet yönetimine bakın Allah aşkına. Millet gerçekleri öğrenmesin diye. Gerçekten yönetmekten acizleri üç adım sonrasını bilmiyorlar. Böyle bir devlet yönetimi hiç görmedim!

TÜRKİYE ODALAR BORSALAR BİRLİĞİ'NE AÇIK ÇAĞRI

Türkiye Odalar Borsalar Birliği'ne açık çağrı yapıyoruz. Elektrik kesintilerinin OSB'lerde yarattığı maliyet nedir?

Sizi kandırıyorlar. Sizi kandırıyorlarsa sandıkta bunlara ders vermek de sizin göreviniz.

"HER AKARYAKIT İSTASYONU BİR VERGİ DAİRESİ GİBİ"

Elektrik zamları olunca da dediler ki 150 kwh saate kadar yüzde 50, aşarsa yüzde 127 zam yapacağız dediler. Yine akıl verdim onlara. 4 Ocak’ta şunu söyledim’4 kişilik bir ailenin tükettiği elektrik 230 kwh’dir zam yapacaksanız buna göre yapın. Dün kalkmış açıklama yapıyorlar. Benim dediğim noktaya geldiler. Demek ki devleti yönetemiyorlar, demek ki biz biliyoruz. Demek ki biz toplumu da çok iyi biliyoruz.

Şu anda her akaryakıt istasyonu bir vergi dairesi gibi .Para kesiyorlar oradan. Demek ki milleti kandırıyorlar. Demek ki sizi kandırıyorlar. Sizi kandırıyorlarsa sandıklara ders vermek bunlara sizin göreviniz.

"YATIRIMLARIN SÜRATLE BİTİRİLMESİ LAZIM"

Bizim baskılarımız sonucu asgari ücreti 4 bin 250 yaptılar. Bizim belediyelerde 4 bin 500. Türk-İş'in açlık sınırı 4 bin 249 lira. Para eline geçmeden açlık sınırının altında kalacak bir asgari ücret. Zamların yarattığı tablo budur. Gecenin karanlığında insanlar ucuz ekmek kuyruğuna giriyorsa, 21. yy Türkiye'sine eksi 3 derecede ucuz yağ kuyruğuna giriyorsa insanlar bunun sorumlusu Erdoğan ve ailesidir. Üstü kapalı şeyler söylemiyoruz, açık ve seçik söylüyoruz, bunlar bu ülkeyi yönetemezler. Ama ben ülkemi sevdiğim için gelecekte de aynı tablolarla karşılaşmayalım diye bir öneri yapmak isterim; devam eden yer altı depoları ve geri üretim tesislerinin yatırımlarının süratle bitirilmesi lazım. Süratle kaynak ayrılması lazım .Konya-Karaman-Mersin arasında bağlantı hattının tesis edilerek bölgesel iletim hatlarının güçlendirilmesi lazım. İran'dan kaynaklı sorunların yaşanmaması için doğu bölgelerini besleyecek iletim ve dengeleme altyapısı gecikmeden tesis edilmelidir. İran bunu istiyor, İran'dan kesinti sadece bir gün. Sorunu İran'a atmaya çalıştılar İran açıklama yaptı. Dış politikada yalan olur Mu Allah aşkına. Azerbaycan ile kesinlikle görüşmelere giderilmeli. Türkiye'nin mağdur olduğu bir transit tarife fiyatı var bunun düşürülmesi lazım doğrudan çıkış verilmesi lazım.

"YÖNETEMEDİĞİNİ GÖRÜYOR, FATURAYI BÜROKRATLARA ÇIKARIYOR"

Erdoğan yönetmediğini görüyor faturayı bürokratlara çıkarıyor. 3.5 yılda 3 tane Hazine ve Maliye Bakanı değişti. 4 tane Merkez Bankası Başkanı değişti. MB'nin hiçbir işlevi yok artık .Fiyat istikrarını sağlayacak kurum olmaktan çıktı zaten. MB'nın tek bir işlevi kaldı matbaada Türk Lirası basmak. Fiyat istikrarını sağlayan bir kurum değil. Merkez Bankası yöneticilerinin akıllarını çalıştırma zorunluluğu yok, çalıştırırlarsa zaten görevden alınıyorlar.

"KUL HAKKI YİYEN, YEMEYENE TAHAMMÜL EDEMEZ"

TÜİK'te beş kişi gitti geldi. Sanki bunların tamamı geçici işçi. Yav kardeşim bunların hepsi görev yapıyor ya. TÜİK Başkanı biz gittiğimizde içeri almamışlardı kapıya anahtarı koymuşlardı. Görevde kaldı sırtı sıvazlandı sonra bir şey söyledi sonradan da ne hikmetse 'Kul hakkı yemem' dedi. Vay sen misin 'Kul hakkı yemem' diyen ve görevden aldı. Kul hakkı yiyen, kul hakkı yemeyene tahammül edemez.

"ONLARIN BÜTÜN HAYALLERİNİ YIKTIK"

Saray ve şürekası önce dediler ki önce sistemi değiştirelim ömür boyu biz bu işi götürürüz dediler. Fakat biz muhalefet partileri olarak bir araya geldik birinci ezberlerini bozduk. Demokrasi için bir araya geldik. Devlet saydamlaşması için, parlamentonun güçlü olması için bir araya geldik devletin bir kişiye teslim edilemeyeceğini bildiğimiz için bir araya geldik. Sonra ikinci propaganda başladı. Efendim bunlar bir araya geldi ama kazanamazlar. Yerel seçimlerde kazandığımızı gördüler. İkinci ezberleri de bozuldu. Onların bütün hayallerini yıktık. Panik içineler. O nedenle hazmedemiyorlar o nedenle baskıyı artırıyorlar. Şimdi üçüncüye başladılar. Efendim bunlar kazanacaklar ama memleketi yönetmezler. Şimdi bunun propagandasını yapıyorlar. Vallahi de billahi de bu güzel ülkeyi sizin takımınızdan çok daha adaletli namusuyla yöneteceğiz."

İlgili Haberler
YORUMLAR (24)
24 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN