Millet İttifakı adayını 6 Martta açıklayacak: Ortak adayda uzlaştık

Millet İttifakı, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde yaptığı bugünkü toplantıda, cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere bir araya gelmişti. Millet İttifakı Pazartesi yeniden toplanma kararı aldı. Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, "Nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere bir araya geleceğiz" denildi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı, merakla beklenen cumhurbaşkanı adayını görüşmek üzere bugün, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde bir araya gelmişti. Deprem gündemi ve aday listelerinin de masada olacağı toplantıda, belirlenen adayın kamuoyuna hemen açıklamayacağı belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için toplanan Millet İttifakı'nın Pazartesi günü yeniden toplanacağı açıklandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün kritik toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, "Nasıl ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini liderler olarak belirledik ama açıklaması için bir tarih verdik. Anayasa metni ile ilgili olarak da benzer bir yol izledik. Burada da benzer bir durum olur. Adayı belirleriz ve açıklamak için de ileri bir tarih belirleriz..." demişti.

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

Saat 14.00'te başlayan toplantı yaklaşık 6 saat sürdü. Liderlerin toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Metinde şu ifadelere yer verildi:

"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

whatsapp-image-2023-03-02-at-19-43-47.jpeg

DEVA PARTİLİ ATİK: ADAY 6 MART'TA AÇIKLANACAK

DEVA Partisi Genel Başkanı Basın Danışmanı Fatih Atik, adayın 6 Mart'ta açıklanacağını söyledi.

CHP VE İYİ PARTİ YÖNETİMLERİ TOPLANIYOR

Toplantının ardından alınan bilgilere göre, CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun bu akşam toplanacağı öğrenildi.

Akşener milletvekilleri, Divan başkanlığı üyeleri, başdanışmanları ve yetkili kurulları ile bugün saat 22.30'da bir araya geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN