Bakan Bilgin müjdeyi verdi: Sözleşmelide kapsam genişledi

Bakan Bilgin müjdeyi verdi: Sözleşmelide kapsam genişledi

Sözleşmeli personele kadroda kapsam genişledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, yeni düzenlemeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Daha önce kadro kapsamına alınmayan 50-D’li araştırma görevlileri ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarına da yeni düzenleme ile kadro yolu açıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçmesine ilişkin düzenlemenin esaslarını açıkladı.

Düzenleme ile sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlileri kadroya geçirilecek. Daha önce yapılan açıklamada kapsam dışı bırakılan 50-D’li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçıları da kadro kapsamına dahil edildi.

MÜJDEYİ BAKAN BİLGİN VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personele kadro düzenlemesi ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, kadro düzenlemesinin kapsamının genişlediğini duyurdu. Bakan Bilgin, düzenlemeye 50-D’li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dahil ettiklerini açıkladı.

O GRUPLAR SÜRE ARANMAKSIZIN KADROYA GEÇİRELECEKLER

Buna göre; sayıları yaklaşık 227 bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlileri, süre aranmaksızın kadroya geçirilecek. Araştırma görevlileri ve sanatçılar, bakanlar toplantısı sonrası yapılan açıklamalarda yer almayan gruptaydı.

YENİ İSTİHDAM EDİLECECEK ÇALIŞANLAR

Yeni istihdam edilecek sözleşmeli personel bakımından; 657 sayılı Kanunun 4/B maddesinin sözleşmeli istihdamın temel dayanağı haline getirilerek mevzuat karmaşasının giderilmesi, Kamuya giren sözleşmeli personelin 3 yıl sözleşmeli olarak görev yaptıktan sonra memur kadrolarına atanması, atandıktan sonra da 1 yıl süreyle kurum içi veya kurumlar arası naklinin yapılamaması, öngörülmektedir."

Bakan Bilgin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN