Son dakika!... Tofaş 4 dünya devi için üretti! İşte ilk görüntüler... Yakında dünya yollarında

Son dakika!... Tofaş 4 dünya devi için üretti! İşte ilk görüntüler... Yakında dünya yollarında

Türkiye’nin en bilindik araba markalarından biri olan Tofaş için yeni bir gelişme yaşandı. Resmen yeni bir devrim yaşanacak. Tofaş 4 dünya devi için üretime geçti! Yeni modellerden ilk görüntüler geldi… Yakında dünya yollarında göreceğiz. İşte detaylar…

Hem binek hem de hafif ticari araç üretimi yapan Tofaş, Türk otomotiv sanayisinin büyük üreticilerinden birdir. Koç Holdin, Stellantis ortaklığında üretime devam eden marka, otomotiv sektöründe güçlü ve köklü bir geçmişe sahip. Şimdi de Bursa’da Tofaş tarafından üretilecek olan yeni nesil arabaların görüntüleri ortaya çıktı. Çok yakında dünya yollarında olacak.

yeni-proje-11.jpg

TOFAŞ’TAN BÜYÜK HAMLE

Günümüzde 80 ülkeye ihracat yapan Tofaş, 2013 yıl sonu verilerine göre 160.000 adet araç ihraç etmiştir. Tofaşı'ın 2013 satış geliri 7 milyar TL, net kârı ise 434 milyon TL'dir. Türkiye’de 240.000 adetle toplam üretimin %22’sini karşılayan Tofaş, ihracat hacmini %4 artırarak 1,6 milyar Euro ihracat gelirine ulaşan Tofaş, yeni bir gelişme ile gündeme geldi.

yeni-proje-8.jpg

Türkiye için önemli bir marka olan Tofaş’ın Bursa’da yeni nesil Fiat Scudo üreteceği ve üretilecek arabaların ilk görüntüleri ortaya çıktı. Öte yandan aynı model Opel Vivaro, Citroen Jumpy ve Peugeot Expert markaları için de Bursa'da üretileceği öğrenildi.

yeni-proje-9.jpg

DÖRT MARKA İÇİN ÜRETİM YAPILACAK

Gazeteci Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından Tofaş’ın bu yeni işine ilişkin bilgilendirme yaptı. Özpeynirci, yeni modellerin fotoğraflarını paylaşarak şunları söyledi:

yeni-proje-10.jpg

“İşte Tofaş'ın 4 marka için üreteceği açıklanan 'KO' kodlu yeni hafif ticari araç modelinden ilk görüntüler.

Yeni modeller 2024 sonu üretilip, 2025'te piyasaya sunulacak.

İşte Tofaş'ın üreteceği yeni Fiat, Peugeot, Opel, Citroen modelleri

Not: Araçlar sol ortadaki ikili ile sağ ortadaki ikili.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN