İYİ Partili Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP'li Milletvekili Ali Mahir Başarır kararı için tarih belli oldu

İYİ Partili Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP'li Milletvekili Ali Mahir Başarır kararı için tarih belli oldu

TBMM Hazırlık Komisyonu, Lütfü Türkkan ile Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin kararını 31 Ocak Salı günü yapacağı toplantıda verecek.

Meclis'te iki milletvekili için fezleke süreci devam ediyor. Hazırlık Komisyonu, CHP'li Ali Mahir Başarır ile İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın sözlü savunmaları için toplandı.

CHP'li Ali Mahir Başarır ile İYİ Partili Lütfü Türkkan sözlü savunma vermedi. Komisyon Türkkan'ın 17 sayfalık yazılı savunmasını inceledi. Hazırlık Komisyonu, Lütfi Türkkan'ın küfür ettiği kişinin şehit yakını olup olmadığına ilişkin bakanlığa resmi yazı yazılmasına karar verdi.

CHP'li Başarır ise "Savunma vermiyorum" yazılı bir dilekçe gönderdi.

Hazırlık komisyonu 31 Ocak Salı günü bir kez daha toplanarak kararını verecek.

Hazırlanacak rapor, Anayasa ve Adalet Karma Komisyon'unda ele alınacak. Başarır ve Türkkan'ın dokunulmazlıklarına ilişkin nihai karar, Meclis Genel Kurulu'nda alınacak.

NE OLMUŞTU?

Başarır hakkında Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamaya müdahalesi nedeniyle "duruşma hakimlerine alenen hakaret" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından fezleke hazırlanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 5 Kasım 2021'de Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında yaşamını yitiren şehit askerin ağabeyi Tahir Gümren'e küfrettiği gerekçesiyle Türkkan hakkında da "hakaret" suçundan fezleke düzenlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN