YSK paylaşımlarına soruşturma

YSK paylaşımlarına soruşturma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 14 Mayıs seçimlerinde üçüncü kez aday olmasıyla ilgili YSK'nın 'Erdoğan aday olabilir' demesi üzerine alevlenen tartışmalar yeni boyut kazandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, YSK Başkanı Ahmet Yener ile üyeleri hedef gösterici, tehdit ve hakaret içerikli sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili resen soruşturma başlattığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanı olmasına ilişkin İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), SOL Parti, Liberal Demokrat Parti (LDP), Memleket Partisi, Zafer Partisi ve Doğru Parti itiraz etmişti.

Tartışmalar sürmeye devam ederken Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) kritik bir açıklama gelmiş, YSK Başkanı Ahmet Yener, Erdoğan'ın 3. kez aday olduğunu resmen duyurmuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşananlar birçok kişi tarafından tepkiyle karşılanırken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen haberle tartışma yeni bir boyut kazandı. Başsavcılık, YSK Başkanı Ahmet Yener ile üyeleri hedef gösterici, tehdit ve hakaret içerikli sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili resen soruşturma başlattığını duyurdu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Sosyal medya hesaplarında, Yüksek Seçim Kurulu Başkan ve üyelerine yönelik yapılan hedef gösterici nitelikte, tehdit ve hakaret içeren paylaşımlar ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından resen soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN