Sözleri çarpıtılan İlahiyatçı Prof. Azimli’ye sosyal medyada tehlikeli linç

Sözleri çarpıtılan İlahiyatçı Prof. Azimli’ye sosyal medyada tehlikeli linç

2008 yılında basılan "Siyeri Farklı Okumak" adlı kitabında yer alan ve bazı yanlış anlamalara yol açan ifadeleri 2011'deki ve sonraki baskılarda kaldıran Azimli, eserin yeni baskılarında yer almayan ifadeler yüzünden sosyal medyada linç edildi. İlahiyat profesörüne yönelik olarak alenen yapılan ölüm tehditleri büyük tepki çekti. Azimli, "İki gündür beni hiçbir zaman düşünmediğim şeylerle itham ettiler" diyerek hakkında yürütülen kampanyaya tepki gösterdi.

Hazreti Peygamberi övmek için kullandığı sözleri sosyal medyada çarpıtılan ve ölüm tehditleri alan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Azimli, "2008'de basılan kitabın ilk baskısında yer alan ve yanlış anlamaları engellemek için sonraki baskılarda kaldırdığım bir ifade sosyal medyada yeniden dolaşıma sokuldu" ifadesinde bulundu.

30 yıllık akademik hayatında “Hz. Peygamber’in annesi, babası, dedesi, nenesi, büyük dedeleri ve 6. kuşaktan atası Kusay’a kadar hepsi bellidir ve nikah usulüyle evlenmişlerdir” düşüncesi dışında farklı bir şey düşünmediğini söyleyen Azimli hakkındaki iftiralara şöyle yanıt verdi:

“Siyeri Farklı Okumak” adlı eserimde kaynaklarda aktarılan “Onun insanoğulları içinden seçilerek en asil soydan olduğu ve Hz. Peygamber’in beş yüzüncü nenesinin bile tespit edildiği ve hiçbirinde kötü işlerden bir şeye rastlanmadığı” şeklindeki uydurma rivayetleri tahlil bağlamında; bu tür şeylerin İslam açısından önemli olmadığını; çünkü İslam’ın asil nesep ve ırk üstünlüğüne değer vermediğini, Hz. Peygamber’in öz amcası Ebu Leheb’i, Hz. İbrahim’in put yapıcısı babasını, Hz. Nuh’un isyan eden oğlunu örnek vererek Hz. Peygamber’in ifadesiyle “Ameli geri bırakanı nesebi ileri götüremez” şeklinde ilkeye göre yukarıdaki rivayetlerin uydurma olduğunu izah ettim.

Bu anlatımlarımda hedefim; “bu tür ifadeler ile Hz. Peygamber’i yüceltmeye çalışmaya onun ihtiyacı yoktur. Hz. Peygamber’i övmek adına uydurulan bu rivayetleri onun hayat hikayesinden temizlemek gerekir” şeklindeki düşüncemdi.

2008’de basılan kitabımın ilk baskılarında bulunan ve okuyucularımı rahatsız ettiğini sonradan anladığım bir ifadeyi de 2011'deki 4. baskıdan sonra kaldırdım. Ancak; iki gündür ilk baskının içeriğini ve sonraki baskıların kapağını kullanarak tarafıma saldırdılar, hiçbir zaman düşünmediğim şeylerle itham ettiler.

Sonuçta; ilk baskılarda bazı okuyucularımı rahatsız eden kastı aşan ifademden dolayı özür dilerim. Ancak bu özrüm; iki gündür anneme ve bana küfür, hakaret ve ölüm tehditleri yapanlar için geçerli değildir. Hukuki haklarım saklıdır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN