Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları | Öğretmen atmaları sonrası yapılacak işlemler neler?

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları | Öğretmen atmaları sonrası yapılacak işlemler neler?

MEB sözleşmeli öğretmen atamaları sonrası yapılacak işlemler neler? 8 Şubat 2019'da MEB 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Atama sonucunda güzel haberi alan öğretmenler, MEB öğretmen ataması sonrası süreci merak ediyor. Sözleşmeli öğretmen ataması sonrası yapılacak işlemler neler, gerekli olan evrak ve belgeler nedir? Atama sonrası tebligat belgeleri ve istenen evraklar neler? İşte 2019 Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen atamaları ve detayları....

Öğretmen atamaları sonrası takip edilecek süreci haberimizde derledik. Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını 8 Şubat 2019 tarihinde açıklayacağını duyurmuştu. Heyecan dolu bekleyişin ardından öğretmen atamaları gerçekleşti. MEB'in sitesinden resmi duyurunun yapılması bekleniyor. 

Öğretmen adayları, MEB öğretmen ataması sonrası ne yapmak gerekiyor sorusunun yanıtını arıyor. Atama sonrası işlemler neler? Atama sonrası tebligat belgesi nedir?

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Yukarıdaki bağlantıya tıklayarak 2019 yılı Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarını görebilirsiniz. Atama sonrası yapılacka işlemler, takip edilecek süre ve istenen evrakları haberimiade derledik.

Önceki atama döneminde izlenen süreç ve takip edilen yol, teslim edilen evraklar bu atama dönemindeki adaylara yol gösterecek. 

Sözleşmeli öğretmen sonuçlarına göre, kazanan sözleşmeli öğretmenler atamalar kendilerine tebliğ edilen sözleşmeli öğretmenler, bildirim tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı İKGM tarafından yayınlanan 20 bin sözleşmeli öğretmen atama kılavuzu 11. maddede bu durum şu şekilde hüküm altına alınmıştır;

TEBLİGAT İLE GÖREVE BAŞLAMA

Atamaların Duyurulması ve Tebligat ile Göreve Başlama

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacaktır.

Ataması çıkan sözleşmeli öğretmenlere posta yoluyla tebligat gönderilmeyecek. Öğretmenler sözleşmeli öğretmen atama başvurusu sırasında sisteme kaydettirdikleri e-posta adresini kontrol etsinler. Tebligatlar oraya gönderilecek. E-posta adresinde sorun olan öğretmen ya da e-posta adresine tebligat gelmeyen öğretmen atandığı yerin milli eğitim müdürlüğünü arayarak kararnamesinin gelip gelmediğini sorsun ve kararnamesi geldiyse gidip göreve başlasın.

ÖĞRETMENLİKTE GÖREVE BAŞLARKEN İSTENEN EVRAKLAR

Sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılanlardan göreve başlama işlemi esnasında aşağıdaki belgeler istenecektir;

Madde 1; Başvuruda İstenecek Belgeler göreve başlarken de istenecek. Peki başvuruda istenen belgeler nelerdi onları belirtelim; göreve başlama İstenen evraklar

İstenen evraklar

Lisans diploması veya mezuniyet geçici belgesinin aslı veya onaylı örneği,

Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği,

Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi,

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince Felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji, sosyoloji bölümü mezunlarından; 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belgenin aslı veya onaylı örneği (Bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz.)

Madde 2;  Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet)

Madde 3; Mal bildirim formu (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir)

Madde 4; Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği

Madde 5; Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi

Madde 6; Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu
sözleşmeli öğretmen göreve başlama Sağlık raporu

Sağlık raporu

Atama başvurusu sırasında adaylardan sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmemişti. Ancak göreve başlarken sağlık raporu istenmektedir.

Madde 7; Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formunu (Ek-1) İNDİR

Ataması yapılanlar belirtilen belgeler ile birlikte atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurarak göreve başlama talebinde bulunacaktır. İstenilen belgeleri tam olarak ibraz edenler, sözleşme yapılarak göreve başlatılacak; belgelerinde eksiklik görülenler ya da belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacaktır. Tebligatı beklemeksizin göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmak suretiyle göreve başlayabilecekler. aksam.com.tr olarak ataması yapılan sözleşmeli öğretmenlere bir hatırlatma daha yapalım. Gerek göreve başlamada istenen evraklar gerekse de farklı durumlar için lütfen atamanızın yapıldığı ilin milli eğitim müdürlüğü sitesinde duyuruları takip ediniz.

19-02/08/sozlesmeli-ogretmen-atamalari-1549609968.jpg

EN FAZLA ATAMA YAPILACAK BÖLÜMLER

3 bin 47 kişi ile Sınıf Öğretmenliği olurken İngilizce Öğretmenliği için 2 bin 38, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği için bin 910 atama yapılacağı duyuruldu.

Sözleşmeli Öğretmen atamalarında sıralama şu şekilde devam etti; 1601 kişi Okul Öncesi Öğretmenliği, 1401 İlköğretim Matematik Öğretmenliği, 1093 Türkçe Öğretmenliği 1056 Rehberlik Öğretmenliği şeklinde sıralandı.

EN AZ ATAMA YAPILACAK BÖLÜMLER

En az atama yapılacak olan bölümler ise Büro Yönetimi, Denizcilik ve Gemi Yönetimi, Denizcilik ve Gemi Makineleri, Fransızca ve Gazetecilik bölümleri olarak öne çıktı.

19-02/08/ek-ders-ucreti.jpg

EK DERS 2019 ZAMMI NE KADAR OLDU?

2019 yılında öğretmenlere ödenen net ek ders ücretleri de şöyle oldu:

Sözleşmeli öğretmen: 13.25 TL
Kadrolu öğretmen: 15.41 TL

Ücretli Öğretmenlerin ek ders ücretleri ile kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretleri aynıdır.

EK DERS ÜCRETİ HESAPLAMASI NASIL YAPILIR? 

Ek ders ücreti hesaplaması yaparken. Görev türü, ödenecek ek ders ücretinin 1 ders saati karşılığı miktarı, ücret yılı ayı, öğretmenin normal ücreti ve öğrenim durumu gibi bilgiler önem taşımaktadır. Öğretmenlerin ek ücretleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, ilgili mali yıl bütçe kanunu ve ilgili dönem toplu sözleşmesinde yer alan hükümler ile aylık katsayısı esas alınmak suretiyle hesaplanmaktadır.

GÜNDÜZ ÖĞRENİMİ: Ek ücret hesaplaması yapılırken saat başına alınması gereken ek ders ücreti 140 gösterge rakamının aylık katsayı ile çarpımı ile bulunur.

ÖRGÜN ÖĞRETİM VE TATİL GÜNLERİ: Yaz tatillerinde, haftalık tatillerde (cumartesi, pazar) ve örgün öğretim verilen kurumlarda (Saat 18:00’dan sonra) öğretim faaliyetleri için, 150 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ek ders ücreti ödenir.

ÖĞRENİM DURUMU: Yüksek lisans yapmış olanlara ek ders ücretleri %5 artırımlı, doktora yapmış olanlara ise %15 artırımlı ödenir.

KURUM FARKI: Öğretmenlerin aldığı ek ders ücreti öğretmenlik yaptıkları kurumlara göre de farklılık gösterir. İşte bu kurumlar ve fark ücretleri..

Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticilere % 25 fazlasıyla ödenir.

Cezaevlerinde görevli öğretmenlere % 25 fazlasıyla ödenir.

Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında ders görevi alan yönetici ve öğretmenlere saat ücreti % 100 fazlasıyla ödenir.

MEB sözleşmeli öğretmen atamaları sonrası yapılacak işlemler neler? 8 Şubat 2019'da MEB 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Atama sonucunda güzel haberi alan öğretmenler, MEB öğretmen ataması sonrası süreci merak ediyor. Sözleşmeli öğretmen ataması sonrası yapılacak işlemler neler, gerekli olan evrak ve belgeler nedir? Atama sonrası tebligat belgeleri ve istenen evraklar neler? İşte 2019 Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen atamaları ve detayları.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN