SSK ve Bağkur emeklileri dikkat! Emekli maaşları netleşiyor, işte Ekim ayı enflasyonuyla masadaki yeni rakam

SSK ve Bağkur emeklileri dikkat! Emekli maaşları netleşiyor, işte Ekim ayı enflasyonuyla masadaki yeni rakam

Bu haber milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. SSK ve Bağ emeklileri dikkat! Emekli maaşlarında yolun sonuna gelindi. Maaşlar artık netleşecek. İşte Ekim ayı enflasyonuyla masadaki yeni rakam…

Yeni yıla sayılı günler kala emekli maaşlarına gelecek olan zamlar merak edilmeye başlandı. Yılda iki kere maaşlarına zam alan emekliler, ilk zammı ocak ayında ikinci zammı temmuz ayında alıyor. Öte yandan maaşları enflasyona göre belli olan emekliler açıklanacak enflasyon rakamlarını da yakından takip ediyor. Peki 2024 SSK, Bağ-Kur emekli zammı ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak? İşte konuya ilişkin detaylar…

EMEKLİ ZAMLARINDA ENFLASYON FARKI

Emekli maaşlarına belirlenirken baz alınan en önemli etken enflasyon rakamları oluyor. Bu doğrultuda emeklilerin 3 ayda alacakları zam oranı enflasyon verilerine göre yüzde 24,11 oldu.

Emekli maaşlarına gelecek zamma ilişkin bazı açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplumun tüm kesimlerine büyük artışlar verdiklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“En düşük emekli maaşı Aralık 2022'de 3.500, bugün 7.500 TL, en düşük memur maaşı da yine manşet enflasyonun en az iki katı kadar arttı, reel olarak bizim büyümemizin çok ötesinde toplumun tüm kesimlerine reel olarak çok büyük artışlar verdik.Önümüzdeki dönemde emeklilerimizi tabii iki önceliklendireceğiz, ama enflasyonu tek haneye indireceksek gelirler politikamızın da buna uygun olması gerekiyor, öteki türlü bir sarmala giriyorsunuz, bu kısır döngüyü kırmamız lazım, bu kısırdöngüyü para politikasını rasyonelleştirerek, mali politikası ile yapacağız. Rutin olarak yılın başında imkanlara bakılıp karar verilecek.”

yeni-proje-1.jpg

EMEKLİ ZAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile çalışmayan emeklilere 5 bin lira 29 Ekim ikramiyesi verileceğini açıklamıştı. Bunun yanı sıra zamlara ilişkin de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Milletimize verdiğimiz, çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmek için de bugüne kadar pek çok düzenleme yaptık. Enflasyonun hala yüksek oranda seyretmesinin bizim bu çabamızı sekteye uğrattığınının elbette farkındayız. Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Emeklilerimizi rahatlatack yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçireceğiz."

yeni-proje.jpg

EMEKLİ MAAŞLARINA VERİLECEK ZAM BELLİ OLDU MU?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, emekli maaşlarına yüzde 50 zam geleceğini açıklamıştı. Öte yandan yine konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşlarının 10 bin liraya çıkmasını düşündüğünü ifade etti. Bayram, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

“Eğer emekliye bir ara zam yapılacaksa buna ilişkin artışın kök maaşlara yükseltilmesi ve bununla beraber en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine gelmesini bekleriz. Bundan sonra emekliye gelecek her artış 10 bin TL üzerinden geleceği için her bir oransal artış emeklilere daha fazla yansıyacaktır. Kök maaş ve asıl maaş tartışması son bulacaktır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN