Millet İttifakı'nın yayımladığı 13 maddelik ortak mutabakat metninde dikkat çeken detay: 12. maddeyi o lider yazmış

Millet İttifakı'nın yayımladığı 13 maddelik ortak mutabakat metninde dikkat çeken detay: 12. maddeyi o lider yazmış

Dün Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya gelen Millet İttifakı, 13. toplantısını gerçekleştirdi. 4 saatten fazla uzun süren söz konusu toplantının ardından Millet İttifakı'nın adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı. Toplantının ardından Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin liderlerinin imzasını bulunduran 13 maddelik ortak mutabakat metni yayımlandı. Söz konusu metindeki 12. madde dikkatleri çekerken 12. maddeyi hangi liderin yazdığı merak konusu oldu.

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimdeki adayını resmi olarak açıklamak için dün Saadet Partisi ev sahipliğinde bir araya geldi. 4 saatten fazla süren 13. toplantı sonunda Millet İttifakı'nın adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı.

Saadet Partisi'nin ev sahipliği yaptığı toplantıya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılması dikkatleri çekerken kritik toplantı 4 saatten fazla sürdü.

13 MADDELİK METİNDEKİ 12. MADDE DİKKATLERİ ÇEKTİ

13. toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 14 Mayıs'taki seçimden Kılıçdaroğlu'nun zaferle ayrılması halinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı olabileceğini açıklayarak "Belediye başkanlarımıza ziyaretleri sırasında, seçilecek cumhurbaşkanının icracı yetkili yardımcıları olmaları teklif edilmiştir" dedi.

Toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun imzalarının bulunduğu ortak mutabakat metni yayımlandı.

Resim

13 maddeden oluşan metindeki 12. madde dikkatleri çekerken söz konusu maddeyi hangi liderin yazdığı merak konusu oldu.Resim

"12. MADDEYİ DAVUTOĞLU YAZDI"

KARAR TV'de yayınlanan 'Bi' Karar Ver' programına konuk olan PanoramaTR Araştırma Direktörü Osman Sert, merak edilen konu hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sert, söz konusu maddeyi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yazdığını açıkladı.

Osman Sert - KARAR
Osman Sert

Sert şunları söyledi:

"Tarafları bir araya getirmek için 12 maddelik metnin 12. maddesini Sayın Davutoğlu yazdı. Davutoğlu'nun ayın 2'sindeki toplantıdan çok önce liderlere 'Arada bir sorun var, müsaade ederseniz ben bu sorunla alakalı bir rol oynayabilirim' dediğini çok net biliyorum. Krizin geldiğini bildiği için önceden böyle bir teklifte bulundu. Sayın Davutoğlu'nun Meral Akşener'in gitmesinde sakinleştirici rol oynadığını biliyoruz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN