Sütün fahiş fiyatına sosyal medyada tepki yağdı!

Sütün fahiş fiyatına sosyal medyada tepki yağdı!

Dün, fahiş pahalanan tereyağı ve yoğurdun ardından şimdi de süte dev zam geldi. Market raflarında 1 litre sütün 15,90 TL olduğu görülünce, vatandaşlar sosyal medyadan isyan etti.

Döviz kurundaki sert yükselişle beraber her şeyde olduğu gibi gıda fiyatlarının da fahiş pahalanmasıyla beraber vatandaş ne yapacağını şaşırdı. Süt sanayicilerinin beklediği büyük süt ve süt ürünleri zammı, ilk olarak dün tereyağ ve yoğurtta kendini göstermiş, bir kilogram tereyağı 98,50 TL'den 142,25 TL'ye çıkmış, iki kilogramlık bir yoğurt ise önceki gün 19,20 TL iken dün 28,95 TL olmuştu.

Bu fahiş zamların üzerinden daha 24 saat geçmeden şimdi de süte gelen zam, vatandaşı iyice endişelendirdi. Daha geçtiğimiz günlerde sosyal medyada 'Neredeyse 10 lira oldu' diye isyan edilen süt fiyatı neredeyse 16 TL'ye kadar geldi. Bugün markette süt raflarına bakan vatandaşlar, 1 litre sütün 15,90 TL olduğunu görünce şoke oldu.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Bu fahiş zamlara sosyal medyadan tepkiler gecikmedi. 'Süt 15' etiketi Twitter gündemine oturdu.

Gazeteci Kemal Öztürk, "Devletin kontrolündeki Ulusal Süt Konseyi çiğ süte %47 zam yaptı. Bu çok yüksek ve haksız bir zam. Bugün tüm marketlerde fiyat yenilenmesi başladı. Bu zammın kesinlikle geri alınması gerekiyor" diyerek fahiş zamma tepki gösterdi.

Bir kullanıcı, "İnsanlar gelecekten öylesine umudunu kesmiş ki, "bit artık 2021,gel artık 2022" yazan bile yok. Asgari ücretin 2.800 TL olduğu bir ülkede bir litre süt 15.90 tl olursa, o ülke de yaşayan insanın yeni yıl gelmiş, gelmemiş umrunda olması mümkün mü!" diyerek fahiş zamlarla birlikte artan geçim zorluğuna dikkat çekti.

Yazar-şair Nevzat Çelik, "Kış sertleşiyor, dahası kapıda! Süt 15 olmuş, yarın 20. Ekmek yuvarlanır 5 olur, 10 olur. 10 demişken.. #10AralıkDünyaİnsanHaklarıGünü Haklarımıza sahip çıkabilseydik bunların hiçbiri olmazdı! Daha da gecikmeden: Kul değil, Yurttaş olduğumuzu hatırlayalım!" paylaşımında bulundu.

Siyaset bilimci, yazar İlker Yıldız ise " Ülke geçen çeyrekte yüzde bilmem kaç büyümüşmüş. Halka yansıyan büyüme buysa, küçül! Süt 15. 90 TL daha ne konuşuyorsunuz?" diyerek zamma tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN