Taksici Oğuz Erge'nin katilinin cezai ehliyeti belli oldu: 'Psikiyatri hastanesinde tedavi gördüğünü' söylemişti

Taksici Oğuz Erge'nin katilinin cezai ehliyeti belli oldu: 'Psikiyatri hastanesinde tedavi gördüğünü' söylemişti

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, aracına bindiği taksi şoförü Oğuz Erge'yi silahla vurarak öldüren Delil Aysal'ın cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından hazırlanan raporda, zanlının ceza sorumluluğunu etkileyecek düzeyde bir akıl hastalığı ya da zayıflığının saptanmadığı belirtildi. Raporda, Aysal'ın suç işleme yeteneğinin tam olduğu vurgulanırken, işlediği suçlara yönelik tam ceza sorumluluğuna sahip olduğu ifade edildi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde geçtiğimiz ocak ayında meydana gelen trajik olayda, aracına bindiği taksi şoförünü tabancayla öldüren Delil Aysal'ın cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli adam öldürme", "nitelikli yağma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından tutuklu yargılanan Aysal hakkında istenen cezai ehliyet raporu sonuçlandı.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından hazırlanan raporda, Aysal'ın ceza sorumluluğunu etkileyecek düzeyde bir akıl hastalığı ya da zayıflığının tespit edilemediği belirtildi. Raporda ayrıca, Aysal'ın suç tarihinde işlediği iddia edilen fiillerin hukuki anlam ve sonuçlarını anlayabildiği ve bu fiillerle ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tam olduğu ifade edildi. Dolayısıyla Aysal'ın işlediği suçlara yönelik ceza sorumluluğunun tam olduğu görüldü.

NE OLMUŞTU?

Olay, 31 Ocak'ta taksi şoförü Oğuz Erge'nin aracına bindiği Delil Aysal'ın tabancayla üç el ateş ederek Erge'yi ağır yaralamasıyla gerçekleşmişti. Erge, hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Aysal, Erge'nin üzerindeki para ve eşyaları alarak olay yerinden kaçmış, ancak polisin güvenlik kameraları sayesinde izi sürülerek Buca'da yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Olay öncesi, sırası ve sonrasındaki gelişmelerin araç içi kamerası tarafından kaydedilmesi, mahkemeye önemli deliller sunmuştu. Delil Aysal hakkında hazırlanan iddianamede, "nitelikli adam öldürme", "nitelikli yağma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından ceza istenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN