Taksim'deki terör saldırısı sanığı Hazni Gölge'nin ifadesi ortaya çıktı: Bombacı olduğunu bilmiyordum

Taksim'deki terör saldırısı sanığı Hazni Gölge'nin ifadesi ortaya çıktı: Bombacı olduğunu bilmiyordum

Taksim’de meydana gelen bombalı patlamanın firari şüphelisi Bilal Hassan’ı Bulgaristan’a kaçıran Hazni Gölge adliyeye sevk edilmişti. Gölge'nin ifadesinde, "Ben bombacı olduğunu bilmiyordum. Hüseyin Güneş gözaltına alınınca durumu anladım" dediği ortaya çıktı.

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da meydana gelen bombalı saldırının firari faili Bilal Hassan'ın yurt dışına kaçmasına yardım eden Hazni Gölge'nin ifadesi ortaya çıktı. Gölge’nin ifadesinde, "Bilal Hassan’ı bana Hüseyin Güneş getirdi. 20 kişilik bir grupla beraber yurt dışına kaçırmamı istedi. Ben de kişi başı 7 bin 500 liraya grubu kaçırmayı kabul ettim" dediği öğrenildi.

Bilal Hassan’ın içinde olduğu grubu Bulgaristan’a bıraktığını sonra Hüseyin Güneş gözaltına alınınca durumu fark ettiğini ifade eden Gölge, "Korktum ve Bulgaristan’a kaçtım. Bilal Hassan’ı daha önce tanımıyordum. Kim olduğunu Hüseyin Güneş yakalanınca fark ettim" dedi.

BULGARİSTAN'DAN ROMANYA'TA KAÇMIŞ

Gölge’yle ilgili yapılan incelemelerde herhangi bir terör örgütü bağlantısı tespit edilemezken, şüphelinin Hassan'ı 20 kişilik bir grupla birlikte 7 bin 500 lira Bulgaristan’a kaçırdığı öğrenildi. Hassan’ın buradan da Romanya’ya kaçtığı iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da gerçekleşen bombalı terör saldırısında 6 kişi yaşamını yitirmiş 81 kişi de yaralanmıştı. Yaşanan patlamaya sebep olan bombayı olay yerine bırakan ve patlamadan sonra yakalanarak gözaltına alınan Suriye uyruklu Alham Albashir tutuklanmış daha sonrasında ise patlamanın firari şüphelisi Bilal Hassan’ı Bulgaristan’a kaçıran Hazni Gölge için de arama kararı çıkarılmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Interpol Daire Başkanlığı ise Bulgaristan'ın Svilengrad bölgesinde konakladığı tespit edilen Gölge'nin 7 Ocak'ta Bulgaristan Interpol biriminden yer tespitinin yapılarak yakalanması ve sınır dışı edilmesi talep edilmişti.

Bulgaristan Interpol yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucu yakalanan Gölge, 10 Aralık’ta saat 17.33 itibarıyla Edirne Kapıkule kara sınırından Türkiye'ye sınır dışı edilerek, Edirne Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gözaltına alındı. Buradan İstanbul’a getirilen Gölge, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN