Taksitli alışveriş yapanlar dikkat! Taksit sayısı resmen değişiyor: İşte yeni karar!

Taksitli alışveriş yapanlar dikkat! Taksit sayısı resmen değişiyor: İşte yeni karar!

Ticaret Bakanlığı, 12 ayla sınırlı olan taksitlendirme süresini değiştirmeye hazırlanıyor. Bu kararın özellikle deprem bölgesine yönelik alındığı belirtiliyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler, on binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olurken bölgenin ekonomisinde uzun süre onarılamayacak hasarlara yol açtı. Ticaret Bakanlığı, afet bölgesi ilan edilen illere ve ilçelere özel aldığı kararları kamuoyuyla paylaştı.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre Ticaret Bakanlığı, afet dönemleri ile diğer olağanüstü durumlarda kredi kartlarında uygulanan ve 12 ayla sınırlandırılan taksitlendirme süresini değiştirebilecek.

Perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurullar hakkında yönetmelikte değişiklikler yapan yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre yönetmeliğin taksit sürelerini düzenleyen "Perakende işletmelerin tüketicilere yönelik taksitli satışları" başlıklı maddesine ekleme yapıldı.

DEĞİŞTİRME VEYA SINIRLAMA YETKİSİ ALDI

Buna göre, Bakanlık, bu maddede yer alan sınırlamaları afet dönemleri ile diğer olağanüstü durumlarda ilçe, il, bölge veya ülke düzeyinde geçici süre ile değiştirmeye veya bu konuda ilave sınırlamalar getirmeye yetkili kılındı.

Buna göre, Ticaret Bakanlığı, konut satışı haricindeki taksitli mal ve hizmet satışlarında taksitlendirme süresi 12 ayla sınırlandıran hükmü afet dönemleri ile diğer olağanüstü durumlarda ilçe, il, bölge veya ülke düzeyinde geçici süre ile değiştirmeye veya bu konuda ilave sınırlamalar getirmeye yetkili olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN