CHP Genel Başkan Yardımcısı, Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, Çankaya Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ile Belediye Meclis Üyesi Emre Doğan’ı cezaevinde ziyaret etti. Tanrıkulu’nun CHP’de insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü parti kaynaklarında da yer alıyor.
Tanrıkulu’na ziyarette, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Ankara İl Başkan Yardımcısı Avukat Murat Yıldız eşlik etti.

“SAĞLIKLARI İYİ, HERKESE SELAMLARI VAR”
Ziyaretin ardından açıklama yapan Tanrıkulu, Güner ve Doğan’ın cezaevindeki durumuna ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Belediye Başkanımız Hüseyin Can Güner’in, Emre Doğan’ın ve arkadaşlarımızın moralleri yüksek, sağlıkları iyi ve herkese selamları var.”
Güner ve Doğan, Çankaya Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmalarının ardından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nden Kırşehir Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumuna nakledilmişti.
“İDDİALARIN SOMUT TEMELİ YOK”
Tanrıkulu, soruşturmayı daha önce CHP’li belediyelere yönelik yürütülen adli süreçlerin devamı olarak değerlendirdi.
Dosyadaki işlemlerin daha önce Kamu İhale Kurumu, Danıştay, mülkiye müfettişleri ve bilirkişiler tarafından incelendiğini belirten Tanrıkulu, bu denetimlerde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını ileri sürdü.
Tanrıkulu, açıklamasında şunları söyledi:
“Diğer belediyelerimizde yaşatılan hukuksuz süreçlerin devamı niteliğinde yürütülen bu soruşturmanın içeriğine bakıldığında, iddiaların hiçbir hukuki ve somut temele dayanmadığı açıkça görülmektedir.”
“DENETİMLERDEN GEÇEN DOSYA GEREKÇE GÖSTERİLİYOR”
Güner ve Doğan’ın yüksek güvenlikli cezaevinde tutulmasına tepki gösteren Tanrıkulu, soruşturmaya dayanak gösterilen dosyanın daha önce farklı kurumların denetiminden geçtiğini savundu:
“Bütün idari ve hukuki denetimlerden geçmiş; Kamu İhale Kurumu, Danıştay, mülkiye müfettişleri ve bilirkişilerin incelemelerinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmamış bir dosya gerekçe gösteriliyor ve ‘kuyu tipi’ cezaevindeler.”
“BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Soruşturmanın siyasi amaçlarla yürütüldüğünü öne süren Tanrıkulu, yargının siyasetin cezalandırma aracı haline getirildiğini savundu.
Tanrıkulu açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Hiç kimsenin kuşkusu olmasın; yargıyı siyasetin cezalandırma aracı haline getirenlerin bu düzenini mutlaka ama mutlaka değiştireceğiz. Herkese Kırşehir’den selamlar ve sevgiler.”
