Tanzim satış nedir? Tanzim satış yerleri hangi illerde kurulacak?

Tanzim satış nedir? Tanzim satış yerleri hangi illerde kurulacak?

Sebze ve meyve fiyatlarının artması ile birlikte daha uygun fiyata sebze meyve satışı için çare olarak Tanzim satış gündemde. Son zamanlardaki sebze-meyve fiyatlarındaki yükselişe karşı hükumet harekete geçti. Belediyeler belli yerlerde tanzim satış yerleri açtı. İstanbul'da 50, Ankara'da ise 15 noktadan satışlar gerçekleştirilecek. Peki Tanzim satış nedir? Tanzim satış yerleri hangi illerde ve nerelerde kuruldu? İşte konunun detayları...

Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için Ankara ve İstanbul'da tanzim satış noktaları kuruldu ve satışlara başlandı. Daha uygun fiyata sebze ve meyve almak isteyen vatandaşlar Tanzim satış yerlerinin hangi illerde kurulacağını araştırıyor. Belediyeler vatandaşa daha ucuz sebze ve meyve satışı için tanzim satış yerleri açmaya karar verdi. Tanzim satış yerleri ilk etapta Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri tarafından uygulanmaya başlanacak.  Tanzim satış noktalarında ilk etapta domates, salatalık, ıspanak, patates, soğan, patlıcan ve biber satışı gerçekleşecek. Vatandaşlar 3 kilo satın alabilecek. İşte konu hakkındaki detaylar....

TANZİM SATIŞ YERİ AÇILMAYAN İLÇELER

İstanbul'da satış noktalarındaki tüm araçlarda BELTUR görevlileri olacağı öğrenilirken, Arnavutköy, Adalar, Şile, Silivri ve Çatalca'da üreticilik yapıldığı için bu 5 ilçede satış olmayacağı belirtildi.

HANGİ İLLERDE OLACAK?

İlk etapta Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri tarafından uygulanmaya başlanacak. Özellikle fiyatında regülasyona ihtiyaç duyulan sebze meyvelere öncelik verilecek. Hangi ürünlerin, nerelerde satılacağını büyük şehir belediyeleri duyuracak.

SERALARA DESTEK

Bir başka adım ise seralara yönelik olarak atılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın seralara yönelik çalışmasında sona gelindi. Bakan Bekir Pakdemirli'nin açıklayacağı destek paketine göre, sera yatırımları için düşük faizli kredi desteği verilecek.

Sera yatırımlarına Ziraat Bankası üzerinden destek, büyük şehirlere ise tanzim satış noktaları geliyor. Buna göre, belediyeler, gelecek haftadan itibaren belirledikleri noktalarda tanzim satış yerleri kuracak. Belediyeler tarafından üretici hallerinden satın alınan meyve ve sebzeler düşük kârla satılacak, böylece komisyoncular ve aracılar devre dışı kalacak.

19-02/07/tanzim.jpg

TANZİM SATIŞ NEDİR? 

Tanzim, kelime manasıyla düzen verme ve yoluna koyma anlamı taşımaktadır. Tanzim satış ise Türkiye'de 1973 yılında Tansa adı ile satışa başlamıştır.

1976 yılına gelindiğinde, "Tanzim Satışlar Müdürlüğü" çatısı altında, İzmir Konak'ta ilk mağaza açıldı; mağaza sayısı, 1986 yılında 12'ye ulaştı. Bu gelişmeyle birlikte ortaya çıkan şirketleşme düşüncesi doğrultusunda, 15 Aralık 1986 tarihinde Tansaş İzmir Büyükşehir Belediyesi İç ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu.

1996 yılında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tansaş hisselerinin %32.98'i halka açıldı. 1999 yılında hisselerini Doğuş Grubu satın aldı. Tansaş, hizmet kalitesini yükseltmek ve verimliliği daha üst seviyelere çıkarmak amacıyla, 2002 yılı içinde, Macrocenter'ı kendi bünyesine kattı. Tansaş, 10 Kasım 2005'te Migros bünyesine satıldı. Sektör lideri ile birleşmenin etkisi ile sektördeki gücünü artırarak müşterilerine hizmete devam ederek büyümektedir. 2008 yılı sonunda Tansaş mağaza sayısını 270'e çıkartmıştır. 2016 yılında Migros ile birleşmiştir.

TANZİM SATIŞI NOKTALARI

İSTANBUL'DAKİ SEBZE SATIŞ MEYDANLARI;

KAĞITHANE MEYDANI

ÜMRANİYE MEYDANI

MECİDİYEKÖY MEYDANI

ESENLER MEYDANI

AVCILAR MEYDANI

ESENYURT MEYDANI

KADIKÖY MEYDANI

ÇEKMEKÖY MEYDANI

BAKIRKÖY MEYDANI

K.ÇEKMECE MEYDANI

AKSARAY MEYDANI

ZEYTİNBURNU MEYDANI

EMİNÖNÜ MEYDANI

BAHÇEŞEHİR 1.KISIM

TAKSİM MEYDANI

BAŞAKŞEHİR 2.ETAP METRO ÇIKIŞI

KASIMPAŞA KIZILAY MEYDANI

BÜYÜKÇEKMECE

BEYLİKDÜZÜ MEYDANI

EYÜPSULTAN MEYDAN

BAYRAMPAŞA MEYDANI

ATAŞEHİR ÖRNEK MAHALLESİ

BAĞCILAR MEYDANI

BEYKOZ KAVACIK MEYDAN

GÜNGÖREN MEYDANI

ÜSKÜDAR KİRAZLITEPE

SULTANBEYLİ MEYDANI

FATİH KARAGÜMRÜK MEYDAN

SULTANGAZİ MEYDANI

BOSTANCI LUNAPARK

GOP MEYDANI

PENDİK SAHİL MEYDAN

SARIYER MEYDANI

HALKALI MEYDAN

BEŞİKTAŞ MEYDANI

ÜMRANİYE MEYDAN AVM OTOPARK

ÜSKÜDAR MEYDANI

ATAŞEHİR MEYDAN

ŞİRİNEVLER MEYDANI

İSTİNYE İSPARK

KARTAL MEYDANI

ZEYTİNBURNU AVM

MALTEPE MEYDANI

ALİBEYKÖY SİLAHTAR

PENDİK MEYDANI

HALİÇ

TUZLA MEYDANI

BAYRAMPAŞA YILDIRIM MAHALLESİ

SANCAKTEPE MEYDANI

ESENLER 100.YIL MAHALLESİ

ANKARA'DA 15 NOKTADA SATIŞ GERÇEKLEŞECEK

Tanzim satış noktaları Ankara'da kuruldu ve faaliyete geçti. Ankara'da 15 noktada satış gerçekleştirilecek.

İşte Ankara satış yapılacak bölgeler:

Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı, Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı, Kurtuluş Parkı, Ulus metro çıkışı, Siteler İtfaiye Meydanı, Hasköy Cemre Parkı, Kuyubaşı metro çıkışı, Keçiören Belediyesi önü, Pursaklar Hicret Camii önü, Etimesgut Belediyesi karşısı, Sincan Lale Meydanı, Mamak Şafaktepe Parkı, Mamak Bostancık Caddesi, Batıkent Gimsa karşısı, Gölbaşı Belediyesi karşısı.

Sebze ve meyve fiyatlarının artması ile birlikte daha uygun fiyata sebze meyve satışı için çare olarak Tanzim satış gündemde. Son zamanlardaki sebze-meyve fiyatlarındaki yükselişe karşı hükumet harekete geçti. Belediyeler belli yerlerde tanzim satış yerleri açtı. İstanbul'da 50, Ankara'da ise 15 noktadan satışlar gerçekleştirilecek. Peki Tanzim satış nedir? Tanzim satış yerleri hangi illerde ve nerelerde kuruldu? İşte konunun detayları...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN