Tapusu olana maaş bağlanacak! Yürürlüğe girdi

Tapusu olana maaş bağlanacak! Yürürlüğe girdi

Tarım ve Orman Bakanlığı, kullanılmayan tarım arazilerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni bir girişim başlattı. Miras yoluyla elde edilip uzun süre kullanılmayan tarım arazileri artık dijital kiralama yöntemi ile kiraya verilerek değerlendirilecek. Bu uygulama, 5 Nisan 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

Bakanlık, bu yeni uygulama ile ülke genelinde milyonlarca dönüm atıl durumdaki tarım arazisinin işlenerek tarım potansiyelinin artırılmasını amaçlıyor. Uygulamanın hayata geçirilmesiyle birlikte, arazilerini ekonomiye kazandırmak isteyen mülk sahiplerine düzenli bir gelir sağlanacak.

Ebubekir Gizligider, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Miras yoluyla elde edilen ancak çeşitli nedenlerle işlenemeyen araziler, dijital kiralama yöntemi ile ekonomiye kazandırılacak. Bu sayede, hem tarım arazileri daha verimli kullanılacak hem de arazi sahipleri için yeni bir gelir kapısı oluşturulacak” dedi.

img-5069.webp

Kiralama süreci, dijital platformlar aracılığıyla yürütülecek. İlk etapta, arazilerin bulunduğu en yakın yerleşim birimlerinden başlanarak, kullanılmayan tarla, bağ ve bahçeler tek tek belirlenecek. Kiralama işlemleri tamamlandıktan sonra, elde edilen gelirler arazi sahiplerinin banka hesaplarına doğrudan aktarılacak.

Bu uygulama ile birlikte, atıl durumdaki tarım arazileri üretime kazandırılarak, hem arazi sahiplerine ek bir gelir sağlanacak hem de ülkenin tarım kapasitesi artırılmış olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN