Tapusu olanlar dikkat! Son tarih 5 Nisan... Bakan Şimşek uyardı: Başvurmayan yandı

Tapusu olanlar dikkat! Son tarih 5 Nisan... Bakan Şimşek uyardı: Başvurmayan yandı

Tüm tapu sahiplerini ilgilendiren o açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. 5 Nisan'a kadar başvurmayanın vay haline. Bakanlık o kişileri tespit için kolları sıvadı. İşte tüm detaylar…

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda idari kayıtları ve teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanarak kira geliri elde edip beyan vermeyen mükelleflerin tespiti için çalışmalar sürdürülüyor. Tapu ve MERNİS üzerinden gerçekleştirilen çalışmalar titizlikle devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tüm tapu sahiplerine tek tek uyardı. O tarihe kadar başvurmayan pişman olacak. İşte tüm detaylar…

TAPU SAHİPLERİNE 5 NİSAN UYARISI

Gelir İdaresi Başkanlığı, idari kayıtlar ve teknolojik imkanların kullanılması ile birlikte kira geliri elde ederek beyan vermeyen mükelleflerin tespit çalışması devam ediyor. Denetim planı kapsamında 1,2 milyon gayrimenkulün şimdiye kadar yaklaşık 420 binde yerinde tespit yapıldığını ifade eden Bakan Şimşek, saha denetimleri ile birlikte mükellefleri bilgilendirmeye devam ettiklerinin altını çizdi.

tapu.jpg

2023 yılı istisna tutarı için 21.000 TL üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerin herhangi bir yaptırıma maruz kalmaması için uyarılarını sıralayan Bakan Şimşek, 5 Nisan tarihine kadar beyanname verilmesi gerektiğini tekrar hatırlattı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, adil rekabet ve mali disiplin kapsamında kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendirmek için de çalışmaları devam ettirdiklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN