Kara Harp Okulu’nun 30 Ağustos 2024’teki mezuniyet töreninde Subay Andı’nı okuyup kılıç çatarak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyen teğmenlerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilmesinin ardından, aynı süreç kapsamında görevden uzaklaştırılan teğmenlerin komutanı Albay Mustafa Alper Topsakal hakkında önemli bir gelişme yaşandı.
MSB'den ihraç edilen teğmenler açıklaması: TSK'nın itibarını zedelediler
TSK'DAN İLİŞİĞİNİN KESİLMESİ KARARI İPTAL
Ankara 19. İdare Mahkemesi, Albay Mustafa Alper Topsakal’ın TSK ile ilişiğinin kesilmesine yönelik verilen ayırma cezasını iptal etti.
Topsakal’ın avukatı Cengiz Demirtaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 32 yıldır TSK’da görev yapan ve uzun süre terörle mücadelede aktif rol alan albayla ilgili verilen cezanın hukuka aykırı olduğu, mahkemenin iptal kararının bu nedenle büyük önem taşıdığı belirtildi.
Demirtaş, kararın ardından Topsakal’ın yeniden Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevine döneceğini, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevine fedakârlık ve sadakatle devam edeceğini ifade etti.
