Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer davasında erteleme

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer davasında erteleme

Türkiye’de binlerce kişiyi dolandırdığı sebebi ile kırmızı bültenle aranan ve geçtiğimiz ağustos ayında yakalanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade kararının görüşüldüğü temyiz duruşmasından yine erteleme kararı verildi.

Thodex aracılığıyla binlerce kişiyi dolandırması sebebi ile kırmızı bültenle aranan ve geçtiğimiz ağustos ayında yakalanıp 17 Kasımda Türkiye’ye iade edilmesine karar verilen Özer için Durres kentindeki Temyiz Mahkemesi'nde duruşma yapıldı.

Özer'in, gerekçe açıklamadan katılmadığı mahkemede hakim, davanın Özer olmadan devam etmesine hükmetti. Geçtiğimiz duruşmaya katılmadığı için ceza alan avukatın yerine mahkeme tarafından önlem amaçlı çağırılan ikinci avukat da hali hazır bulundu. Özer’in avukatı, Elbasan Mahkemesi'nin vermiş olduğu iade kararının bozulmasını, davanın tekrar birinci mahkemede görülmesini ve aynı zamanda Özer hakkında Türk medyasında çıkan haberlerin tercüme edilerek mahkemeye sunulmasını talep etti. Avukat, iki talebini de kabul etmeyen hakimin reddini istedi. Avukatın talebi üzerine, hakim reddinin görüşülmesi ve temyiz kararının açıklanması için dava 30 Aralık'a ertelendi.

İLK TEMYİZ DURUŞMASI 16 ARALIK'TA YAPILMIŞTI

Özer'in, Türkiye'ye iadesi ile ilgili Arnavutluk'taki Elbasan Asliye Mahkemesi'nde 17 Kasım'da gerçekleşen karar duruşmasında Türkiye'ye iade edilmesine hükmedilmişti. Özer, kararı temyize taşımış, 16 Aralık'ta Durres kentindeki Temyiz Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkmıştı. Özer'in avukatının bulunmaması nedeniyle duruşma 20 Aralık'a ertelenmişti. 20 Aralıkta Özer’in ve avukatının bulunmaması nedeniyle dava 27 Aralık’a tekrar ertelenmişti. Elbasan Savcılığı, Özer'i "suç örgütü kurmak" ve "nitelikli dolandırıcılık" ile suçluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN