Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer yarın Türkiye'de

Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer yarın Türkiye'de

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu olan ve uzun bir süre kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'tan Türkiye'ye iadesine karar verildi. 3 Mayıs'a kadar Türkiye'ye teslim edilmesi beklenen Özer'in yarın Türkiye'ye getirileceği öğrenildi.

Türkiye'de binlerce kişiyi dolandıran, kırmızı bültenle aranan ve geçtiğimiz sene ağustos ayında Arnavutluk’ta yakalanan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesinin Arnavutluk Yüksek Mahkemesi tarafından onanmasını ardından iade işlemleri başlatılmıştı. Arnavutluk Adalet Bakanlığı'nın Özer’in Türkiye’ye iadesine dair resmi onayı verdiğini ifade ederek, iade işleminin yakın zamanda gerçekleşmesinin beklendiğini de aktarılmıştı.

YARIN TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve kırmızı bültenle aranan Özer'in iadesiyle ilgili süreçte son aşamaya gelindi.

Alınan son bilgilere göre; Arnavutluk tarafından iadesine karar verilen kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, yarın Türkiye’ye getirilecek.

17 KASIM'DA İADE KARARI VERİLMİŞTİ

Özer'in, Türkiye'ye iadesiyle ilgili Arnavutluk'taki Elbasan Asliye Mahkemesi'nde 17 Kasım 2022'de yapılan karar duruşmasında Türkiye'ye iade edilmesine hükmedilmişti. Özer kararı temyize taşımış, 16 Aralık'ta Durres kentindeki Temyiz Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkmıştı. Özer'in avukatının duruşmaya katılmaması sonucu duruşma 20 Aralık'a ertelenmişti. Avukatın 20 Aralık’taki duruşmaya bir kez daha katılmaması sonucu duruşma 27 Aralık tarihine ertelenmişti. Özer’in temyize gittiği mahkemede karar 30 Aralık'ta açıklanmış ve Elbasan Mahkemesi'nin kararın onanmasını ve Özer’in Türkiye’ye iade edilmesine karar verilmişti.

Arnavutluk Yüksek Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in, Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin karara yönelik yaptığı itirazı reddetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN