TOGG almak isteyenlere müjde! Bakan Nebati açıkladı! Bankalar kredi verecek

TOGG almak isteyenlere müjde! Bakan Nebati açıkladı! Bankalar kredi verecek

Yerli otomobilimiz TOGG gündemde sıcaklığını koruyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati yeni otomobil hakkında açıklamalarda bulundu. Kamu bankaları ile görüşüldüğünü belirten Bakan Nebati, gerekirse kar edilmeden gerekli desteklerin verileceğini belirtti. İşte TOGG hakkındaki açıklamalar…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında yerli otomobilimiz hakkında önemli açıklamalarda bulundu. TOGG için gerekli desteklerim verileceğini belirten Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları ile gerekli görüşmelerin yapıldığını ifade etti. TOGG için teşvik verileceğini belirten Bakan Nebati gerekirse kar edilmeyecek açıklamalarında bulundu. İlk çeyrek ve ikinci çeyrek kapsamında %7,5 büyüme gerçekleştiğini belirten Nurettin Nebati, Türkiye'nin 21. yüzyılda başarılara imza atacağına altını çizdi.

BANKALAR DESTEK VERECEK

Yapılan açıklamalar doğrultusunda TOGG için büyük bir hayalin gerçeğe dönüşmüş hali olduğunu belirten Bakan Nebati, kamu için TOGG kullanım ve alım garantisi yaptık dedi. TOGG’un cari açıkta azalmaya neden olacağını dile getiren Nureddin Nebati, kredi düzenlemeleri hakkındaki detayları da paylaştı. Kamu bankaları ile görüşme yapıldığını aktaran Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarının gerekli destekleri vereceğinin altını çizdi. TOGG için teşvik verileceğini belirten Bakan Nebati gerekirse kar edilmeyecek açıklamalarında bulundu. Nebati, faiz oranlarının düştüğünü belirtirken araçları ulaşım sağlanması için gerekli desteklerin verileceğini söyledi.

TOGG için kredi verilecek

ESNAF İÇİN KREDİ DESTEĞİ VERİLECEK

Esnaf kredi desteği limitleri de 350 bin TL'den 500 bin TL'ye çıkarıldı. Bankalar kredi kullanırken bilançoya bakmaktadır. Bununla birlikte Kredi dönüşü kapasitesi de önemli bir yere sahiptir. A, B, C, D olarak değerlendirilirken hazırlanan KGF’de de %75 hedefleniyor. Hazırlıkları devam eden KGF’de ilk kez fatura karşılığında işlem yapılacağı belirtildi. Bakan Nebati, “KGF destekli kredi paketi çalışması ile Hazine üzerindeki riski bir miktar artıracağız, çünkü o şirketleri, KOBİ’leri yaşatma hedefimiz var. Krediye ulaşımda engeli olanlara kolaylık vereceğiz.Dövize, altına ihtiyacı olmayan kesimlere gitmesi engellenecek.”dedi.

Krediye ulaşımda zorluk yaşayan kişiler için çözüm önerileri olduğunu belirten Bakan Nebati, kamu bankalarına gerekli çalışmaları yaptığını belirtti. Finans kurumlarının ve katılım finanslarının ciddi performans ortaya koyduğunu dile getiren Nurettin Nebati, her türlü özveriyi gösteriyorlar şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN