TOKİ evleri nasıl olacak?

TOKİ evleri nasıl olacak?

25 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek törenle 17 ilde başlatılacak 5 bin TOKİ sosyal konut projesi yapılacak sitelerin mimari yönden detayları ile birlikte görselleri de ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 25 Ekim tarihinde yapılacak olan törenle birlikte 17 ilde eş zamanlı olarak temel atmaların gerçekleştirileceğini ve bu kapsamda 5 bin konutun yapımına başlanacağını söyledi. Bu çerçevede TOKi konutlarına başvuru yapan vatandaşlar TOKİ evlerinin nasıl olacağını merak ederken projede ilk yapılacak olan sitelerin mimari görselleri ortaya çıktı. Projede çok fazla dikkat çeken detay bulundu.

TOKİ evleri nasıl olacak

Ankara, Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak'ta temeli atılacak olan 5 bin konutun yapımlarına hızla başlanacak ve hemen ardından diğer illerdeki projeler de başlatılacak. 

TOKİ evleri nasıl olacak

Temel atılacak illerin valiliklerine bir yazı yolladıklarını ve yazıda TOKİ projesiyle ilgili ihtiyaç ve beklentilerini sorduklarını söyleyen Bakan Kurum, bu çerçevede tespitlerin yapıldığını ve projelerin çalışır vaziyete getirildiğini ifade etti.

TOKİ evleri nasıl olacak

SOSYAL KONUTLARDA FİYATLAR DEVLET DESTEĞİYLE DÜŞÜRÜLDÜ!

Sosyal konut projesinde devlet desteği sağlandığını ve bu sebeple fiyatların düşürüldüğünü belirten Bakan Murat Krum, maliyetlerin yaklaşık olarak yüzde 40'lık kısmının sübvanse edildiğini ve bu çerçevede 2+1 konut fiyatlarının 608 bin liraya, taksitlerinin 2.280 liraya, 3+1 konut fiyatlarının da 850 bin lira ya taksitlerinin de 3.187 liraya indirildiğini aktardı.

TOKİ evleri nasıl olacak

Aynı imkanların arasalar ve işyerleri için de uygulanacağını söyleyen Bakan Kurum, 10 yıl vade imkanıyla faizsiz olarak vatandaşlara sunulan arsa projesinin iki tipte oluştuğunu, bunlardan ilkinin müstakil konutların yapılacağı arsaların 350 ila 500 metrekare aralığında bir büyüklükte sahip olduğunu anlattı. Bu arsaların fiyatlarının 192.500 liradan, taksitlerinin de 1.604 liradan başlayacağını söyleyen Bakan Kurum, hisseli olarak satışa sunulacak olan arsaların bedellerinin ise 112.500 liradan başlayan fiyatlarla ve 937 liradan başlayan taksitle gerçekleştirileceğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN