Tüm Türkiye'deki 65 yaş üzeri vatandaşlara duyuruldu! Her kapıya kadar getirilecek: 90 gün teslim alınmazsa...

Tüm Türkiye'deki 65 yaş üzeri vatandaşlara duyuruldu! Her kapıya kadar getirilecek: 90 gün teslim alınmazsa...

Birçok vatandaş merak ediyor, yurdumuzun dört bir yanında, 65 yaşını geçmiş olan vatandaşlarımızın umut dolu gözlerine çözüm olmaktadır. Kapılarına teslim edilen üç aylık bir paket, teslim almayanlar için ise hizmetin sonunu getiriyor. İşte Türkiye’de yapılan yardımın detayları.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kuru gıda yardımı, geniş bir merak ağı içerisinde kendine yer buluyor. Bu yardımdan yararlanma hakkı, 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun'un bir gereği olarak, aylık maaş alan vatandaşlar ve sosyal güvencesi olmayan ya da hane geliri net asgari ücret miktarını aşmayan vatandaşlarımıza ait.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün sanal evrenin kapılarını aralayan internet sayfası üzerinden, kuru gıda yardımı hakkında ileri derecede bilgilendirme yapılıyor.

KURU GIDA YARDIM PAKETLERİ'NİN İÇERİĞİ:

Kuru gıda yardım paketi, 15 farklı gıda kaleminin bir araya gelmesiyle oluşturulmuştur.

Kuru gıda kolisi, üç farklı tip altında sınıflandırılır: A tipi (14 kg) tek ya da çift kişilik haneler, B tipi (21,5 kg) üç ya da dört kişilik haneler ve C tipi (28,5 kg) beş ve daha fazla kişilik haneler için hazırlanmaktadır.

KURU GIDA YARDIMINI TALEP EDENLER

Kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanmak arzusunda olan muhtaç bireyler, "Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu"nu doldurarak Bölge Müdürlüklerine doğrudan veya posta yoluyla müracaatta bulunabilirler. Yurtiçi kuru yardımı hizmetine başvuruda bulunan, çalışabilecek durumda olan 18-65 yaş arasındaki bireylerden Türkiye İş Kurumu iş başvurusu kaydı talep edilir.

Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede durumu uygun bulunanlar, kuru gıda hizmetinden faydalanmaya hak kazanır.

Kuru gıda yardımı hizmetine yapılan başvurular, sınırlı sayıda kontenjanlar oranında değerlendirililmekte ve başvuru yapılmasının hizmetin hemen başlayacağı anlamına gelmemektedir.

Kuru gıda yardımını kullananların hayatını kaybetmesi, ihtiyaç durumunun ortadan kalkması ya da bakımevinde barınması, paketin teslim alınmadığı 3 aylık sürecin habersiz geçmesi durumunda, hizmet sonlandırılır. Yurtiçi kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanma süresi aralıksız 5 yıl ile sınırlıdır. 5 yılın sonunda hizmetten yararlanmaya devam edilmek isteniyorsa, tekrar başvuru yapılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN