Tüm Türkiye'deki okullar için yeni karar: Milli Eğitim Bakanı'ndan az önce duyuru geldi

Tüm Türkiye'deki okullar için yeni karar: Milli Eğitim Bakanı'ndan az önce duyuru geldi

Öğrenciler, öğretmenler ve veliler! Tüm Türkiye’deki okullar için yeni karar alındı! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin az önce duyurdu! Bu kez yapılan değişiklik son 7 yılın en kapsamlı değişikliği olacak! İşte Bakan Tekin’in açıklamaları...

Yakın zamanda birçok değişikliğe imza atan Milli Eğitim Bakanlığından yeni bir adım daha geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda ders konularında sadeleşmeye gidileceğini açıkladı. Kasım ayının sonunda ya da aralık ayında yapılacak müfredat değişikliğinin, 2017 yılından bu yana en kapsamlı revizyon olacağını belirtti.

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ TÜM SINIFLARI KAPSAYACAK

1200x675.webp

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Bakanlar Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ders konularında yapılacak sadeleştirmenin tüm sınıfları kapsayacağını ifade eden Tekin, "Muhtemelen aralık ayında müfredatta yapacağımız değişikliği kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Çünkü uzun süredir müfredat değişikliği konusu üzerinde çalışıyoruz. Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız" şeklinde konuştu.

ÖĞRETMEN ALIMINDA SÖZLÜ SINAVLAR DEVAM EDECEK

Ayrıca, öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulamasının devam edeceğini belirten Tekin sözlerine şöyle devam etti: “Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararnameye göre; öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulaması getirildi. 2016'da kurulan sisteme göre KPSS'de belli puan barajını geçen adayların üç katı aday sözlü sınava çağrılıyor. Dolayısıyla şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur. Kanunda da herhangi bir değişiklik olmadığına göre mülakat sistemi zaten devam ediyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN