Türk usulü mayonez! Sofralarda artık ketçap ve mayoneze yer yok: Sarımsak püresi faydası ve tadıyla bir ilk oluyor!

Türk usulü mayonez! Sofralarda artık ketçap ve mayoneze yer yok: Sarımsak püresi faydası ve tadıyla bir ilk oluyor!

Mayonezin pabucu dama gidiyor! Bu sos ne mayonezi ne de ketçabı aratacak! Türk usulü mayonez, sofralarda artık ketçap ve mayoneze yer yok! Faydası saymakla bitmiyor, tam bir şifa deposu. Sarımsak püresi faydası ve tadıyla bir ilk oluyor...

Kastamonu'nun meşhur Taşköprü ilçesinde yetişen eşsiz sarımsak, Yılmaz çiftinin özgün ürünleriyle sofralarda yeni bir tat deneyimine dönüşüyor. Yılmaz çifti, coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağını kullanarak ürettikleri sarımsak püresi ve yıllanmış sarımsak ekstraktı ile damakları şenlendiriyor.

İstanbul'dan Kastamonu'ya gelerek Taşköprü sarımsağını kullanarak katma değerli ürünler üretmeye başlayan Yılmaz çifti, sarımsak püresini tüp ambalajında sunarak sofralara pratiklik getiriyor. Mayonez ve ketçap gibi sofraların vazgeçilmezleri arasında yerini alan tüp ambalajdaki sarımsak püresi, kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor.

SARIMSAK EKSTRAKTI NEDİR?

YILMAZ ÇİFTİNİN YAPTIĞI SARIMSAK EKSTRAKTI İLE SARIMSAK PÜRESİ VATANDAŞLARDAN YOĞUN RAĞBET GÖRÜYOR

Yılmaz çifti aynı zamanda sarımsağı limon, sirke ve su ile karıştırarak elde ettikleri "sarımsak ekstraktı" ile de sağlık dolu bir alternatif sunuyor. Yıllanmış Taşköprü sarımsağı ekstraktı, kalp krizi, kolesterol ve damarlardaki yağlanma gibi birçok hastalığı önleme özelliği ile öne çıkarken, vücuda direnç kazandırarak kış mevsiminde hastalıklara karşı koruyor.

Belkıs Yılmaz, ürettikleri sarımsak püresi ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Sarımsak püremizi özellikle Taşköprü sarımsağından yaptığımız için bilinen bir ürün. Çünkü Taşköprü sarımsağının aroması, lezzeti diğer sarımsaklara göre çok daha farklıdır. Diğer sarımsaklardan üç diş koyarsınız fakat Taşköprü sarımsağının bir dişi yeterli oluyor. Sarımsak pürenizi de yemeklerinizde kullanmanız yeterli olur. Ürünlerimizi genellikle sarımsakla mayonez yapanlar, sarımsaklı ekmek yapmak isteyenler tercih ediyor.”

30 YIL RAF ÖMRÜ VAR

Abdullah Yılmaz ise, Taşköprü sarımsağının içerdiği sülfürlü birleşikler ve selenyum ile sağlık için birçok fayda sunduğunu belirterek “Taşköprü sarımsağının en büyük özelliğinden bir tanesi içerisinde barındırdığı sülfürlü birleşikler ve selenyumdur. Toprağımızda selenyum denilen madde bulunuyor yüksek miktarda. Bu selenyum denilen madde insan vücuduna çok faydalı oluyor. Kükürtlü bileşiklerde vücuda girdiğinde insana çok büyük faydalar sağlıyor. Ürünlerimiz 3-5-10 yıllıktır. Sarımsak ekstraktında 14 yıla kadar gidebilen ürünümüz bulunuyor. Bu ürünün en büyük özelliği yıllandıkça değer kazanması ve 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl raf ömrünün olmasıdır. Bu ürün dünya çapında bir üründür. Türkiye’de bu ürünün tanınması biraz zaman aldı ama Dünyaca bu ürün tanınıyor. Bu ürünün tanıtılması gerekiyor, şu anda bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Yurtdışında özellikle fuarlarda bu ürünün tanıtılması gerekiyor. Talepte gelişmediği için Türkiye ile alışveriş zayıf, ürünlerimizi tanıtamıyoruz, geliştiremiyoruz, milletvekilleri başta üst düzey kamuda çalışanlar Kastamonu’yu Türkiye çapında tanıtmakta ve anlatmakta ne yazık ki yeterli değiller” şeklinde konuştu.

‘KAHVALTIDAN YARIM SAAT ÖNCE BİR YEMEK KAŞIĞI YENMELİ’

YILMAZ ÇİFTİNİN YAPTIĞI SARIMSAK EKSTRAKTI İLE SARIMSAK PÜRESİ VATANDAŞLARDAN YOĞUN RAĞBET GÖRÜYOR

Sarımsak ekstratının en büyük özelliğinden bahseden Abdullah Yılmaz “En büyük özelliği yıllandıkça değerinin ve kalitesinin artmasıdır. Bunun insanlar üzerindeki faydası ise yıllandıkça damar tıkanıklığı, hipertansiyon, kolesterol, insan vücudunda damarlardaki tıkanmaları tedavi edici veya yağlanmaları geçiştirici özelliği var. Kandaki yağ oranının düşmesine fayda sağlıyor. Yıllanmış sarımsak ekstraktının da bir diğer özelliği de vücuda direnç vermesidir. Kanı sulandırıp hızlandırıyor, devir daim yapmasını sağlıyor. Vücuttaki kan dolaşımı hızlandığı için insan hareketlerinde insanlara katkı sağlıyor. Vücuda dinçlik veriyor. Vücuda hareket kazandırıyor.

30-40 yaşından sonra benim vücudumda hafif kirlenmeler başlıyor, vücudumda problemler hissediyorum derseniz ömrü hayatınızda yapmanız gereken küllerden bir tanesi yıllanmış sarımsak ekstraktıdır. Her gün kahvaltıdan yarım saat önce bir yemek kaşığı yenmelidir. Düzenli kullanacaksınız, aç karnına tüketeceksiniz. Vücut emilimi sağlayacak ve yiyen kişiye fayda sağlayacak. Özellikle 30-40 yaşından sonra erkeklerin ömrü hayatında bir kere yapması gereken küllerden bir tanesidir. İlk yaptığımız ürünler 2008-2009 yılından başlıyor. Diğerlerinden farkı yıllandıkça kalitesinin artmasıdır. 30-40 yaşından sonra erkeklerde yağlanmaya bağlı damarlardaki kireçlenme ve kalp krizi riski ihtimalini yıllanmış sarımsak ekstraktı ile bunu önleyebiliriz. Mutlaka bir kere kullanmaları gerekiyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN