Türkiye resmen cehennemi yaşayacak! 'Felaketi yaşayacağız' diyerek uyardı: Yarın kimse bunu yapmasın

Türkiye resmen cehennemi yaşayacak! 'Felaketi yaşayacağız' diyerek uyardı: Yarın kimse bunu yapmasın

Temmuz ayının başlamasıyla birlikte 'El Nino' adı verilen hava olayı tüm yurdu etkisi altına aldı. Sıcaklıklar her geçen saat yurt genelinde etkisini gösterirken yarını işaret eden ünlü Meteoroloji uzmanı, dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyardı.

Temmuz ayının son günlerine yaklaşılırken 'El Nino' olarak adlandırılan hava olayı tüm yurdu etkisi altına aldı. Yurt genelindeki sıcaklıklar her geçen saat etkisini daha da artırırken sıcaklıklardan bunalan vatandaşlar çareyi sahillere akın etmekte buldu.

Sıcaklıklardan şikayetçi olan vatandaşlar ay sonunda sıcaklıkların düşüp düşmeyeceğini araştırmaya başladı.

Temmuz ayı boyunca sıcaklıklar mevsim normallerinin bir hayli üzerinde seyrederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu yayımladı. Söz konusu raporda ülkenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

"BU BİR DOĞAL AFETTİR"

Yurt genelini etkisi altına alan sıcaklıklar hakkında konuşan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yarını işaret ederek vatandaşları uyardı.

Yarın Türkiye'nin Avrupa'nın en sıcak yeri olacağını vurgulayan Prof. Dr. Şen, "Bu doğal afettir. Yarın sokağa çıkmayalım" şeklinde konuşarak 'Belki de yarın Avrupa’nın en sıcak yeri olacak burası. İstanbul’dan Antalya’ya etkili olacak. Yarına çok dikkat edelim. İstanbul’da 41 dereceye kadar çıkabilir. Son derece önemli. Manisa, Aydın’da 45 dereceyi gösterecek. Yarın sokağa çıkmayalım. İşlerimiz erteleyelim. Bu doğal afettir. Herkes bahçesinde evinde otursun. Sağlık açısından büyük risk var. Çok acil işimiz olsa dahi Perşembe, Cuma gününe erteleyelim. Yarın 7-8 derece üstüne ekleyelim sıcaklıkların." dedi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

25 TEMMUZ 2023 SALI GÜNÜ

1-005.jpg

26 TEMMUZ 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-006.jpg

27 TEMMUZ 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1-007.jpg

28 TEMMUZ 2023 CUMA GÜNÜ

1-008.jpg

29 TEMMUZ 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-009.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN