Türkiye'de sayılı kişi yapıyor, verimi dünyaya ulaşıyor! 400 metrekarede başlayıp 2 ton ürün aldılar! Şimdi paraya para demiyor

Türkiye'de sayılı kişi yapıyor, verimi dünyaya ulaşıyor! 400 metrekarede başlayıp 2 ton ürün aldılar! Şimdi paraya para demiyor

Ek gelir olsun diye başladıkları işten tonla ürün kaldırdılar. 400 metrekarelik bir alanı koca bir seraya çevirdiler. Türkiye'de yalnızca sayılı kişinin yaptığı bu işten ilk hasatta iki tondan fazla ürün aldılar. İşte tüm detaylar…

Aile bütçesine katkı olsun diye evlerinin önünde tropikal meyve yetiştirmeye karar veren Duran ve Hatice Al çifti, çarkıfelek yetiştirmeye karar verdi. İlk hasatta 2 tondan fazla ürün alan Al, şaşkına döndü. İşte tüm detaylar…

400 METREKAREDEN 2 TON ÜRÜN

Adana'da yaşayan Hatice ve Duran Al çifti tropikal meyve yetiştiriciliği yapmaya karar verdi. 17 yaşında Suudi Arabistan'a giden Çiğdem Al, daha sonra Duran Al ile evlenerek Türkiye'ye dönüş yaptı. 2018 yılında Suluca Mahallesi'nde bulunan evlerine yerleşmeye karar veren çift, 400 metrekarelik arsayı koca bir bahçeye çevirdiler.

carkifelek-kapak.jpg

65 kök çarkıfelek meyvesi diken çift, koca bir sera haline geldi. Eşine destek olmak amacıyla bahçede çalışmaya başlayan Çiğdem Al, yetiştirdikleri ürünün tüm inceliklerini araştırmaya başladı. Çok kısa bir süre içerisinde işin tüm inceliklerini ve çarkıfelek meyvesinin bakımını öğrenen Al, daha sonra her şeyiyle tek başına ilgilenmeye başladı.

carkifelek-yetistir.jpg

GELİR KAYNAKLARI OLDU

Eşinin emekli maaşı ve birikimi ile geçindiklerini belirten Al, "Hazıra dağ dayanmaz" diyerek kolları sıvadı. Birçok farklı iş konu üzerinde araştırma yapan çift, kendisi kantaron yağı üretirken eşinin de çarkıfelek bahçesi kurduğunu anlattı. Gelir kaynaklarının bahçesi olduğunu belirten çift, ürünleri ile çocuğa bakar gibi ilgileniyorlar. İlk hasattan 2 tondan fazla ürün aldıklarını belirten Al, "Biz bu kadar üretimle yerimizde kalmak istemiyoruz. İkinci hasadımızdan sonra Allah nasip ederse ekim alanını 5 dönüme kadar büyütmek istiyoruz. Devletin kadın çiftçi, üreticilere desteği olduğunu duyuyorum. Bu desteklerden bize de nasip olursa bu işi büyüterek kendimizin ve çevremizin ekonomisine daha güzel katkı sağlayacağımızı düşünüyorum." dedi.

carkifelek.jpg

BAL ÜRETİMİ YAPIYOR

Tozlaşma için aldığı kovandan da bal üretimi yapmaya başlayan çiftin 10 parmağında on marifet. Bahçeyi kurduktan sonra çiçeklerin tozlaşmasını sağlamak amacıyla arı kovanı alan Al, arıların oğul verdiğini belirterek önce 2 ardından da 3 kovan bal sahibi olduklarını belirtti. Kovanlardan aldıkları bağların satışını yaptıklarını ifade eden Al, bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğinin altını çizdi.

Bahçeyi kurduktan sonra dışarıda olduğu süreçte eşinden yardım istediğini belirten Duran Al, eşinin kendisinden daha çok bilgi sahibi olduğunu belirtti. Eşinin başlarda bahçe bakımında kendisine yardımcı olduğunu ifade eden Al, şimdilerde tüm görevin onda olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN