Türkiye'nin doğusu kara teslim: Birçok ilde yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı

Türkiye'nin doğusu kara teslim: Birçok ilde yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı

Türkiye, son yılların en kurak kurak kışını geçirirken Ocak ayının sonuna rağmen çoğu yerde beklenen kar bir türlü yağmamıştı. Dün akşam saatleri itibarıyla birçok kentte kar yağışı etkili olurken Van, Hakkari, Bitlis, Sivas ve Muş'ta yollar kapandı, araçlar da mahsur kaldı.

Uzun süredir beklenen kar yağışları sonunda Türkiye'yi etkisi altına almaya başladı. Van, Hakkari, Bitlis, Sivas ve Muş’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 1028 yerleşim biriminin yolu kapandı.

6270828.jpg

HAKKARİ

Hakkari Yüksekova'da dün akşam başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı, etkisini artırdı. Kar kalınlığının ilçe merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştığı belirtildi.

6270820.jpg

Uzun süredir beklenen kar yağışı ile ilçe merkezi, bembeyaz oldu. Belediyenin karla mücadele ekipleri ise mahalle yollarının kapanmaması için çalışma başlattı.

VAN

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları sonucu kent genelinde 345 mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

6270562.jpg

İpekyolu Belediyesi karla mücadele ekipleri de cadde ve kaldırımların temizlenmesi için çalışmalara başladı.

Karla mücadele ekipleri, yolların açılması, cadde ve kaldırımlarda biriken karın temizlenmesi için çalışma başlattı.

6270563.jpg

Çatak-Bahçesaray kara yolu da yoğun kar ve tipi nedeniyle Karayolları 11’inci Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından geçişlere kapatıldı.

Beyaz örtüyle kaplanan kentin sakinleri iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

BİTLİS

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kentte etkili olan kar nedeniyle il genelinde 282 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

6271248.jpg

Kurtkan, 10 şantiyedeki 80 personel ve 60 araçla yolların açılması için karla mücadele çalışması başlattıklarını kaydetti.

Belediye ve karayolları ekipleri, ana cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması yürüttü.

6271254.jpg

Vatandaşlar da araçlarının üzerinde ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.

MUŞ

Kentte dün akşam saatlerinde etkili olan kar nedeniyle 225 köy yolu ulaşıma kapandı.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentte kar yağışının etkili olduğunu söyledi.

5339400.jpg

Ekiplerin kapanan yollarda çalışma yürüttüğünü bildiren Yentür, “İlimizde 225 yerleşim biriminin yolu kapandı. Ekiplerimiz dün gece yaptıkları çalışmada 44 köy yolunu açtı ancak kar nedeniyle bu yollar yeniden kapandı. Vatandaşlarımızın ulaşımlarını sağlamak için 58 iş makinesi ve 100 personelle çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız asılsız ihbarlardan kaçınmalarıdır. Acil durumlar için köy muhtarlarımızla iletişim halindeyiz” dedi.

SİVAS

Sivas'ta kent genelinde gece etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezi, beyaz örtüyle kaplanırken, ulaşımda aksamalar oldu. Belediye ekipleri, kent merkezinde kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

siva.jpg

İl özel idaresi ekipleri de kar yağışı sonrası kent genelinde 105 yerleşim yeri yolunun kapandığını açıkladı. Yolların yeniden ulaşıma açılması için 92 araç ve 130 personel ile çalışma başlatıldı.

fesfs.jpg

Öte yandan şehir merkezine 6 kilometre uzaklıktaki paşabahçe mesire alanı'nda bulunan 'hobbit evleri' ile çevresinde ise kar yağışıyla güzel görüntüler ortaya çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN