Türkiye’nin en güzel ‘Öykü’sü olsun

Türkiye’nin en güzel ‘Öykü’sü olsun

Kök hücre kampanyasında donör bulunamayınca anneden yarı uyumlu nakil yapılan lösemi hastası Öykü Arin için ikinci kritik süreç başladı. İlk naklin başarısız olmasının ardından aynı işlem bu kez babadan yapıldı. Baba Yazıcı da “Kızım iyileşince Disneyland’a gideceğiz” dedi.

Antalya’da yaşayan ve geçtiğimiz yıl lösemi teşhisi konulan 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’ya “Öykü Arin’e Umut Ol” kampanyasından donör bulunamayınca anne Eylem Şen Yazıcı’dan yarı uyumlu nakil yapıldı. Ancak nakil süreci başarısız olunca doktorlar bu kez baba Çağdaş Yazıcı’dan yarı uyumlu nakil yapma kararı aldı. Kök hücre nakli süreci ise dün başladı. İki gün süresince hastanede babadan alınan kök hücreleri minik Öykü’ye nakledildi. Nakil sürecinin zorlu olduğunu anlatan anne Eylem Şen Yazıcı şunları kaydetti: “Babadan nakil olmaya başladı. Umutla bekliyoruz. Bu nakil süreçleri hayati tehlikesi olan süreçler. Yaşaması çok zor. Türkiye’de yeterli sayıda sistemde kök hücre bağışı olmuş olsaydı bunların hiçbirine gerek kalmazdı. Almanya’da 7 milyon, Türkiye’de 350 bin donör var. Türkiye’de çocukların sağlığı ve geleceği için önemli bütçe ayrılması lazım. İki ayda 150 bin kişiye ulaştık. Sağlık Bakanlığı bir yılda bu ülkenin ihtiyacı olan kök hücre sayısına ulaşabilir. Öykü Arin’e üçüncü nakil ihtiyacı olursa, ikincisi tutmazsa yabancı bir donörden başka şansı kalmıyor. Herkes üzerine düşeni artık yapmalı. Donör olun, umut olun. “

Nakli gerçekleştiren ekipte yer alan Çocuk Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Vedat Uygun ise “Öykü Arin’in sağlık durumu iyi. Ciddi bir sıkıntısı yok. Naklin tutup tutmadığı en erken iki hafta, en geç bir ay içerisinde belli olacak.” dedi.

Öykü Arin’in nakil süreci hakkında bilgi veren baba Çağdaş Yazıcı da, Öykü Arin’in yapılacaklar listesini sosyal medya hesabından paylaştı. Listede yer alan maddeler şöyle:”Babamdan kök hücre toplanacak. Ben fazla inat etmeyeceğim, onları iliklerime yerleştirip çalıştıracağım. Babamın pasaportu geri alınacak. Önce Disneyland’a, sonra Legoland’a gidilecek.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN