Türkiye'yi istila eden canavardan korkutucu haber geldi! Akciğerlerine saldırı başladı. Tek tek delip giriyorlar

Türkiye'yi istila eden canavardan korkutucu haber geldi! Akciğerlerine saldırı başladı. Tek tek delip giriyorlar

Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar kış uykularından uyandı. Daha önce Türkiye'yi istila eden canavardan bu sefer korkutucu haber geldi. Soğuk kanlılığı ile adından söz ettiren o canlının akciğerlerini delmeye başladılar. Tek tek delip giriyorlar.

Son dönemde tekrardan gündeme gelen yılanlar havaların ısınmasıyla birlikte tekrardan hortladı. Yılanlar ile ilgili paylaşılan ilginç bilgi ise herkesi şoke etti. Soğuk kanlılıkları ile tanınan canavarın akciğerlerine yapılan ve onları olumsuz yönde etkileyen bir parazit vahşi türü yaşamlarını tehdit ettiği öğrenildi.

KORKUNÇ YARATIĞIN NESLİ TEHLİKEDE! 17 TÜRE BULAŞTI

Bundan 10 yıl önce Florida'da 7 santimetre uzunluğundaki akciğer kurdu tespit edilmişti. Şimdiye kadar 27 eyalete yayılan bu ilgin yaratıklar iki hafta önce tekrardan görüldü. Besin zinciri boyunca dolaşıp yılanın akciğerlerine yerleşen parazit, Florida'da 17 yılan türüne bulaştı. Sürüngenleri zayıflatarak onları yırtıcı hayvanlara ve hastalıklara karşı daha savunmasız hale getirebilirler.

yeni-proje-2024-04-06t111529-283.jpg

AKCİĞERİ DELİP GEÇİYORLAR

Akciğer kurdu, yılanların akciğerlerine ulaşır ve orada tüm kanı emmeye başlar. Enfekte bir yılanın kakasında küçük solucan benzeri kabuklular olarak başlarlar. Hamam böcekleri gibi böcekler dışkıyı ve dolayısıyla paraziti yer. Hamam böcekleri ise kurbağalar, küçük memeliler ve yerli olmayan kahverengi anoller, kıvırcık kuyruklu kertenkeleler ve kaya agamaları da dahil olmak üzere kertenkeleler tarafından yenir.

yeni-proje-2024-04-06t111516-014.jpg

Akciğerlere girdikten sonra deri değiştirirler, çiftleşirler, yumurtlarlar ve yılanın kanıyla beslenirler. Araştırmacılar nasıl olduğundan tam olarak emin değiller, ancak yumurtalar ağza doğru hareket ediyor ve sindirim kanalından aşağı doğru hareket ediyor, sonra dışkı olarak dışarı çıkıyor, burada böcekler onları yiyor ve döngüyü yeniden başlatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN