UBER kapandı mı? UBER yasaklandı mı? Uber'den İstanbul kararı

UBER kapandı mı? UBER yasaklandı mı? Uber'den İstanbul kararı

UBER kapandı mı? sorusu on binlerce vatandaş tarafından sorgulanıyor. Uluslararası dijital taşımacılık şirketi UBER ile ilgili son dakika bir haber geldi. UBER, UBERXL servisini durdurduğunu açıkladı. 2014’ten beri sürdürülen UBERXL’nin ardından UBER kapandı mı? UBER yasaklandı mı? UBER çalışıyor mu? gibi sorular da beraberinde geldi. İşte UBER ile ilgili son dakika gelişmeleri…

Türkiye’de 2014 yılından beri faaliyetlerini sürdüren UBERXL servisi durduruldu. Yapılan yazılı açıklama ile UBERXL servisinin durdurulduğunu öğrenenler, Yenikapı’daki miting alanında eylem yaptı. Mağdur olduğunu öne sürenler, UBER’den gelen kararı protesto etti. Peki UBER kapandı mı? UBER yasaklandı mı? UBER’e ne oldu? İşte aradıklarınız…

Yazılı bir açıklamayla faaliyetlerini durdurduğunu duyuran UBER, çok zor bir karar almak durumunda kaldıklarını ve İstanbul'daki faaliyetlerini sürdüren UberXL'nin 31 Mayıs tarihi itibarıyla durdurulduğunu anlatan bir mesaj gönderdi. Uber'in Türkiye için uzun vadeli bir iş ortağı olmak istediği belirtilirken, yolculara Turkuaz Taksi ve Sarı Taksi ürünlerini sunmaya devam edecekleri açıklandı.

KARAR PRTOTESTO EDİLDİ

Yenikapı’daki miting alanında toplanan Uber sürücüleri ise işsiz kaldıklarını ve borçlardan dolayı mağdur olduklarını ifade etti. UBER’in durdurma kararını mesajla öğrenen sürücüler, kararı protesto etti. Taksicilerin Uber sisteminde çalışmaya devam ettiğini söyleyen bir sürücü, “Bize yasak olan şey taksilere nasıl legal oluyor. Biz vergilerimiz ödüyoruz. Cumhurbaşkanımız bunu dikkate alsın” ifadelerini kullandı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

TAKSİCİNİN HAKKINI ÇALMIYORUZ

Bir sürücü ise, taksi şoförü arkadaşı ile konuştuklarını ve UBER'in çalışmadığı sürelerde taksicilerin kazançlarında bir artış olmadığını söylediğini ifade ederek, ''Bizim onlara kesinlikle zararımızın olmadığını söylüyorlar. Biz taksicinin hakkını çalmıyoruz. Karşılık veremedikleri talepte onlara yardımcı oluyoruz” dedi. Sürücüler daha sonra “Halk Uber istiyor”, “Halkın isteği yok sayılamaz” sloganları attı.

YERLİ YAZILIM TALEBİ

Kararın ardından UBER'in Türkiye'deki en yetkili ağızlarından biri olan Lisanslı Taşımacılar Derneği Başkanı Metin Kayıhan Magriso, milli ve yerli bir yazılımla bu sistemin devam etmesini talep ettiklerini vurgulayarak, Türkiye'nin yöneticilerinden gelecek tekliflere açık olduklarını söyledi.

19-05/31/uber-kapandi-mi-uber-yasaklandi-mi-uberden-istanbul-kararijpgg.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN