Ulaştırma Bakanlığı, Çanakkale Köprüsü’nün kamuya maliyetini hesaplayan 4 gazeteyi suçladı

Ulaştırma Bakanlığı, Çanakkale Köprüsü’nün kamuya maliyetini hesaplayan 4 gazeteyi suçladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 18 Mart'ta açılışını yaptığı Çanakkale Köprüsü'nün kamuya maliyetini haber yapan Karar, BirGün, Korkusuz ve Sözcü gazetelerini suçladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 18 Mart'ta açılışını yaptığı Çanakkale Köprüsü'nün kamuya maliyetini haber yapan 4 gazeteyi hedef gösterdi. Karar, BirGün, Korkusuz ve Sözcü gazetelerinin hedef alındığı açıklamada, "Bu müfterilerle mücadele edeceğiz." denildi.

Bakan Karaismailoğlu’nun açıklaması üzerinden 1915 Çanakkale Köprüsü’nde verilen ‘geçiş garantisi’nin kamuya sadece 27 Mart’taki maliyetinin 11 milyon TL olduğunu hesaplayan Karar, BirGün, Korkusuz ve Sözcü hedef alındı.

Günlük 45 bin geçiş garantisi verilen köprüye ilişkin Bakanlığın açıklamasında, “Açıldığı ilk hafta ücretsiz geçişlerde hafta içi günlük araç geçiş sayısında 20 bine ulaşılmış, hafta sonu bu rakam yaklaşık 40 bin olmuştur” bilgisi verildi. Verilen sayılar ücretsiz geçişlerde dahi günlük geçiş garantisi barajının altında kalındığını gösterdi.

6 BİN ARACIN GEÇTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Bakan Adil Karaismailoğlu da dün yaptığı açıklamada, önceki gün köprüden 6 bin aracın geçtiğini açıklamış, “’Çanakkale Köprüsü’nden o kadar araç geçer mi’ diyorlar. Zamanı geldiğinde geçecektir. Bu projeleri uzun soluklu düşünmek gerekiyor” demişti.

BAKANLIK, GAZETELERİ HEDEF GÖSTERDİ

Gazeteleri hedef alan Bakanlık, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugünkü Sözcü, Birgün, Korkusuz, Karar gazetelerinde olduğu gibi muhalefeti vatanına yapılan yatırıma düşmanlık etmek, gazeteciliği şeamet tellallığı zanneden müfterilerden, yatırımcıların ülkemize gelmesini engellemeye çalışmalarından başka bir şey beklenemez. Biz onları kamuoyunun vicdanına ve adalete havale ettik ama unutulmasın ki ne milletimize hizmet etmekten vazgeçeriz ne de bu müfterilerle mücadele etmekten. Gerçekler ortada, yalanın, iftiranın, çarpıtmanın ömrü kısa. Dev eserlerimizle milletimize sağlayacağımız faydaları engellemeye kimsenin gücü yetmeyecek.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN