Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK'ten 'hibrit eğitim' mesajı

Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK'ten 'hibrit eğitim' mesajı

Maraş depremlerinin ardından alınan kararla uzaktan eğitim-öğretim sürecine geçen üniversiteler hakkında YÖK Başkanı Özvar'dan açıklama geldi. Özvar, "Nisan ayı başı itibarıyla şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış öğretim seçeneğini değerlendireceğiz" dedi.

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ege Üniversitesi'nde düzenlenen 256. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na katıldı. 6 Şubat’ta 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından uzaktan eğitim sistemine geçen üniversitelerin durumu hakkında bilgi veren Özvar, bir dizi idari tedbir aldıklarını ifade etti.

aw853041-01-copy.jpg
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin, bazı uygulamalı programlar hariç olmak üzere uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerin başlaması yönünde bir karar aldıklarına değinen Özvar, üniversitelerin geleceği hakkında konuştu.

YÖK Başkanı Erol Özvar, "Yine daha önce ifade ettiğim üzere, alınan kararı nisan ayı başı itibarıyla yeniden gözden geçirerek şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış öğretim seçeneğini değerlendireceğiz. Yükseköğretim Kurulu olarak birinci önceliğimiz, yükseköğretim sistemimizin afet sonrası hızlı bir şekilde normalleştirilmesidir” açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN