Uzman isimden afet riski paylaşıldı! 15 gün içerisinde başlayacak: İzmir, Muğla, Antalya, Mersin, Adana

Uzman isimden afet riski paylaşıldı! 15 gün içerisinde başlayacak: İzmir, Muğla, Antalya, Mersin, Adana

Ülkemizde beklenen afetlere dair uzman isimden paylaşım geldi. Türkiye haritasının yer aldığı paylaşımda, afet riski olan bölgeler tek tek işaretlendi. Bekleyen tehlike, kendisini 15 gün içerisinde gösterecek. İzmir, Muğla, Antalya, Mersin ve Adana bölgesinin de yer aldığı birçok bölge için tehlike uyarısı yapıldı. İşte tüm detaylar...

İzmir, Muğla, Antalya, Mersin ve Adana illeri başta olmak üzere, Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nde tehlike büyüyor. Uzman isimden gelen paylaşımla, afet riski duyuruldu. Ülke genelinde başlayacak olan felaket bu bölgelerde daha yoğun yaşanacak. Felaket için 15 gün süre verdi.

UZMAN İSİM BÖLGE BÖLGE UYARDI

Meteoroloji uzmanı tarafından yapılan uyarıyla, Akdeniz ve Ege Bölgesi'ne dikkatler çekildi. Sonbahar mevsiminde beklenen yağışların henüz gelmemesiyle, 15 gün sonrasını işaret etti. Ülke genelinde başlayacak olan yağışların etkili olacağı illeri bir bir sıraladı. Yaz sıcaklıklarının etkisiyle devam eden kuraklık, bu yağışların gelmesiyle son bulacak.

Afet riskinin yüksek olduğu bölgeleri gösteren bir harita ile gündeme bomba gibi düştü. İşaretlerin yer aldığı bölgelerde en çok dikkat çeken iller, Adana, Mersin, İzmir, Muğla ve Antalya oldu. Marmara ve Ege Bölgesi'ndeki diğer illerin de kuvvetli yağıştan etkileneceği tahmin ediliyor.

f7wr63xwuaa76xq.jpgf7wr63xwuaa76xq.jpg

AFET RİSKİ PAYLAŞILDI

Yaz mevsiminde neredeyse hiç yağış almayan ülkemizde, yeni yağışlar için 15 gün sonrası işaret edildi. Ülke genelinde beklenen yağışlar ile risk tablosu paylaşıldı. Kerem Ökten tarafından paylaşılan haritada, Yeşil bölgeler az, mavi bölgeler orta, kırmızı bölgeler yüksek, mor bölgeler çok yüksek, gri aşırı bölgeler yağış ve kahverengi bölgeler afet riski olarak işaret edildi.

15 GÜN SONRA BAŞLAYACAK!

Ülke genelinde beklenen yağışlara dair detay veren Ökten, yağışların kısa vadeye girdiğini duyurdu. Paylaşılan haritaya göre, yağışların bazı bölgelerde afet riski taşıdığı göze çarptı. Amerika modeline göre, "15 gün içinde muazzam yağışlar verdi. Size söyledim. 8 ay bol yağış alacağız. Yeşil az, mavi orta, kırmızı yüksek, mor çok yüksek, gri aşırı yağış, kahverengi afet riski..." sözlerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN