Vali Yerlikaya'ya anlamlı ziyaret

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebi ile Van'da PKK'lı teröristlerin bombalı tuzağı sonucu şehit olan Polis Memuru Ferhat Arslan'ın kızı Öğretmen Kübra Nur Yıldırım ve ailesini ağırladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebi ile yurdun dört bir yanında kutlamalar başladı. Bu anlamlı günde ise İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile misafirlerini ağırladı. 10 Mayıs 2016 günü Van’da PKK'lı teröristlerin bombalı tuzağı sonucunda şehit olan Ferhat Arslan'ın kızı Öğretmen Kübra Nur Yıldırım ve ailesi İstanbul Valiliği’nin misafiri olarak İstanbul’a geldi. Ardından Öğretmen Yıldırım, Vali Yerlikaya’yı ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen görüşmede, Kübra Yıldırım, meslek hayatının ilk günü yaşadıklarını paylaştı. Babasının kendisini öğretmen olarak görmeyi çok istediğini açıklayan Yıldırım, "Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğini kazandığımda çocuklar gibi sevindi. Bana, ‘En büyük hayalim, öğretmen olarak atandığını görmek ve ilk gününde sınıfta en arka sıraya oturarak seni dinlemek’ demişti. Ben de ‘’Kim bilir nereye tayin olacağım, izin alıp nasıl geleceksin babacağım?’’ dediğimde ‘’Allah büyük’’ dedi.

Babam şehit olduktan birkaç ay sonra Van’da ilk tayin olduğum okuluma gittim. Sınıfıma girdiğimde çok heyecanlıydım. Sınıf listesinden isimleri okuyor, öğrencilerle tanışıyordum. Birden listede Ferhat ismini gördüm. Soyadına baktım Arslan yazıyordu. Gözlerime inanamadım babamın ismi ve soy ismiyle aynıydı. O an büyük şok yaşadım. "Ferhat Arslan burada mı?" diye sordum. En arka sırada bir el kalktı, ‘’Buradayım öğretmenim’’ dedi. Benim için çok mucizevi bir olaydı. Bakara Suresi’nde bahsedilen “Siz onlara ölü demeyiniz, onlar ölü değillerdir ama siz bunu anlayamazsınız” ayeti aklıma geldi” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, Kübra Öğretmeni 10 aylık bebeği Osman Batur ve ailesiyle birlikte makamında ağırlarken Şehit Ferhat Aslan’ın fotoğraflarının da olduğu röportajı sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Yerlikaya, paylaşımında, "Van Tuşba İskele Ortaokulu’nda görevli Kübra Nur Yıldırım öğretmenimiz, 2016’da şehit olan kahraman polisimiz Ferhat Arslan’ın kızı. Mesleğinin ilk günü yaşadığı olay hepimizi çok duygulandırdı. Kübra öğretmenimizi ve kıymetli ailesini Valiliğimizde ağırladık" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN